0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро / икси - октомври, ноември, декември 2
« Отговор #800 -: Декември 11, 2012, 13:06:35 pm »
avallon, marieta, силно стиснати палци за утре,чакаме ви с прекрасни новини
Re: Ин витро / икси - октомври, ноември, декември 2012 - част 2
« Отговор #801 -: Декември 11, 2012, 13:19:28 pm »
Здравейте, момичета! Пиша тук за първи път. Вчера беше моят първи трансфер на един ембрион (трети ден). Самият трансфер мина леко и безболезнено, но след изваждането на спекулума почуствах изтичането на някаква течност. Успокоиха ме, че това е нормално и течността, която изтича, е хранителната среда, в която е поставен ембрионът, но аз не спирам да се притеснявам. Моля ви кажете ми някой друг усещал ли е такова изтичане. Каква е възможността ембриончето де е било в течността и да не е останало в матката? Съжалявам, ако въпросът ми е глупав, но изчетох всевъзможна информация и никъде не срещнах описан подобен случай.
« Отговор #802 -: Декември 11, 2012, 13:22:32 pm »
avallon, marieta25 успех момичета и стискам силно палци утре да ни зарадвате  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #803 -: Декември 11, 2012, 13:28:05 pm »
Здравейте, момичета! Пиша тук за първи път. Вчера беше моят първи трансфер на един ембрион (трети ден). Самият трансфер мина леко и безболезнено, но след изваждането на спекулума почуствах изтичането на някаква течност. Успокоиха ме, че това е нормално и течността, която изтича, е хранителната среда, в която е поставен ембрионът, но аз не спирам да се притеснявам. Моля ви кажете ми някой друг усещал ли е такова изтичане. Каква е възможността ембриончето де е било в течността и да не е останало в матката? Съжалявам, ако въпросът ми е глупав, но изчетох всевъзможна информация и никъде не срещнах описан подобен случай.

И на мен ми е първи път, но съм по-назад от теб - в началото на стимулацията съм. Не знам отговора, но ще ми е интересно и аз да знам. А тук със сигурност някой ще знае. Успех и активна почивка особено днес. И по-малко стресиране
« Отговор #804 -: Декември 11, 2012, 13:37:31 pm »
Благодаря, Кармен! Бях решила, че няма да чета нищо и да се стресирам, но в главата ми се въртят хиляди въпроси. На тебе ти пожелавам успешна стимулация и прекрасно бебче/чета на финал! Ще чакам момичета с повече опит да ми отговорят.
« Отговор #805 -: Декември 11, 2012, 13:49:30 pm »
Това изтичане е съвсем нормално и е от промивката.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #806 -: Декември 11, 2012, 13:52:34 pm »
Meriam, спокойно. Това е асболютно нормално, аз имам 7 трансфера, винаги изтича по малко течност след това. Няма как ембриончето да е останало в течността, камо ли да изпадне от матката. Знам, че при първи опит човек има хиляди въпроси и притеснения от неизвестното. Всичко е наред, опитай се да бъдеш маскимално спокойна и ти пожелавам един силно положителен тест :)

Кармен, и на теб ти пожлевам успех. Не се притеснявай, нищо страшно няма. Лекарите си знаят работата. И по-високи дози има, това не показателно, всеки организъм е различен и всяка една стимулация е съобразена с конкретния случай.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #807 -: Декември 11, 2012, 14:08:40 pm »
deizi_83, iva17, благодаря за отговорите. Не забелязах да са ми правили промивка преди въвеждането на катетъра, но щом казвате, че е нормално, това ме успокоява.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #808 -: Декември 11, 2012, 15:12:05 pm »
Meriam,сигурна ли си, че си нямала промивка, преди да направят самият трансфер? В коя клиника си? Чувала съм, че някъде не се правят промивки, за да бъде средата най-близка до естествената. Но не знам, аз съм била само в "Надежда", а там промвики винаги се правят.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #809 -: Декември 11, 2012, 15:19:07 pm »
Meriam не стряскай всичко ще е наред, ще видиш.

avallon, marieta25 хайде, чакаме едни гооолеми ЧХГ :D

никоя страхотна лентичка, пожелавам ти всичко да е наред до края :bighug:
« Отговор #810 -: Декември 11, 2012, 15:35:23 pm »
благодаря ви момичета за куража,който ми вдъхвате,ама днес ме е обзела някаква страшна паника,дано утре всичко е наред,а да знаете след колко време стават резултатите или всичко зависи в коя лаборатория ги правя?
« Отговор #811 -: Декември 11, 2012, 15:52:05 pm »
благодаря ви момичета за куража,който ми вдъхвате,ама днес ме е обзела някаква страшна паника,дано утре всичко е наред,а да знаете след колко време стават резултатите или всичко зависи в коя лаборатория ги правя?
В клиника Надежда стават за 1 час.
*
« Отговор #812 -: Декември 11, 2012, 15:53:05 pm »
Някъде и за макс. 2-3 часа са готови.
Днес и аз съм много негативно настроена, не паника колкото страх.
Благодаря ви на всички за подкрепата.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #813 -: Декември 11, 2012, 15:57:36 pm »
Успех момичета, чакаме добри новини утре :bori_011: :bori_012:
« Отговор #814 -: Декември 11, 2012, 17:23:00 pm »
avallon, marieta, пожелавам ви резултатът от теста да ви направи много щастливи!
Честита прекрасна лентичка на никоя !
iva17, при д-р Владимиров съм. Него лично не го попитах, но сестрата/ акушерката, която присъстваше на трансфера ми обясни, че било нормално, защото изтичала хранителната среда, в която е поставен ембрионът.
hope1203, , благодаря!  Много ми се иска сама да повярвам, че всичко ще е наред.
« Отговор #815 -: Декември 11, 2012, 19:41:35 pm »
Цитат
На кой му предстои тест?
На мен - утре.  :?
Авалон, имаш моите стиснати палци и на ръцете  :crossfingers: и на краката  :kickgirl:. Успех мила!!!
« Отговор #816 -: Декември 11, 2012, 20:17:30 pm »
Стиснати палци на Авалон и всички, очакващи тест!
Кармен, нищо страшно няма, честно  :lol: По-нататък, след положителния тест, става по-нервно, от сърце ти желая да изпиташ такива нерви още при този опит.

Момичета, аз съм пред тежка дилема. Помислете заедно с мен, а? Случи ми се и на мен хиперстимулация, днес извадихме цели 28 яйцеклетки, не можах да повярвам направо, само преди 2 месеца, при предишния опит, бяха 6. (В тази връзка, горещо препоръчвам на всички Прим ойл.) Докторът веднага ме сложи на инжекции Фраксипарин, цели 2 седмици! Щом е прибегнал до тях, работата е дебела. Всички знаем, че най-голямата опасност от тежка хиперстимулация (а с това и месеците по болници и животозастрашаващите ситуации) идва при положителен тест и наличието на ЧХГ в организма. Имам 2 варианта - да рискувам с трансфер или да замразим ембрионите (а те хич няма да са малко с тези 28 яйцеклетки) и да караме така- трансфер след трансфер с по 3 ембриона. Вие как бихте постъпили? Никак не смея да поставям живота си на риск, имам четиригодишен син, за когото също трябва да мисля  :(
« Последна редакция: Декември 11, 2012, 20:35:07 pm от Heaven_New »
« Отговор #817 -: Декември 11, 2012, 21:02:05 pm »
Heaven_New Честито за плодородието и съжалявам за хиперстимулацията. Предполагам, че също като нас нямаш търпение да започнеш трансфера, но мисля, че ти и сама си си отговорила - ами сина ти? Ако аз бях на твое място - с детенце щях да изчакам. Ако беше без детенце е малко по-различно. Но също знам, че живееш извън страната .... Трудничко е да се дават съвети в такава ситуация.  osi_12

Драсни един емайл на доки и виж какво ще ти каже той.
« Отговор #818 -: Декември 11, 2012, 21:51:59 pm »
Neaven_New, по какво съдиш че си хиперстимулирана?Ако е само по бройката извадени яйцеклетки, мисля, че не е правилно. Аз при двата си опита до сега съм имала приблизително същата бройка. Първият път мина безпроблемно, за разлика от вторият, при който в деня след пункцията имах тежест в корема, болки в областта на гръдният кош и всякакви други "екстри". И при двата опита след пункцията имах фраксипарин. При вторият опит за хиперстимулацията ми назначиха 4 инжекции Цитротайд, наведнъж, след което се почувствах значително по-добре и всичко отшумя още същият ден.
Моят съвет е да се консултираш с Доктора, ако вече не си го направила това, не се вкарвай във филми!
Успех!
Цялата мъдрост на човечеството се побира в две думи - търпение и надежда!
« Отговор #819 -: Декември 11, 2012, 22:37:29 pm »
Fatima, ясно е, че броят на яйцеклетките не непременно е обвързан с хиперстимулация. Но образуването над 20 фоликула директно праща стимулирания в графата "предпоставени за хиперстимулация", по чисто медицински критерии. Ден преди пункцията вече повръщах като фонтан и се боях, че няма да стигна до клиниката, подуването отделно. А че има хиперстимулация съдя по думите на доктора и коментара му, че Фраксипарин ми е назначен за това.  

И друго. Истинските проблеми около по-леките състояния на хиперстимулация обикновено започват при наличието на бременност, която катализира не много добри процеси. Имаше ли бременност след твоята лека хиперстимулация? Как протекоха нещата, ако да? Защото ако няма бременност, нещата спонтанно отзвучават, но ако има, там вече работата е друга...
« Последна редакция: Декември 11, 2012, 22:43:45 pm от Heaven_New »