теди, за ориза - разликата между кафявия и белия е в това, че кафявият се предполага да е пълнозърнест, тоест има по-малко обработка и повече фибри в него. вчера прочетох, че от белите оризи, басмати има качествата на кафявия. навсякъде ще срещнеш, че кафявият е по-добрият избор, заради повечето фибри и защото по-бавно се разгражда от организма (държи те сит за по-дълго време). обаче, за децата не е добре да се дават много пълнозърнести продукти, поради това, че са им малки стомасите и поемайки повече фибри, нямат място за останалата храна. което не значи да не им се дават, а че ако за един възрастен може да е добре да мине изцяло на пълнозърнести продукти, за едно дете не е. така, че аз редувам (без да си водя графици или нещо такова) вие сте още в началото, така че можеш да си минеш само с белия, пък като почне да яде по-големи количества, отвреме на време да разнообразяваш с други зърнени или видове ориз.