Приемам всякакви съвети как да накарам малкия да яде, не издържам вече, реве ми се всеки път като стане време за ядене, на него също .
За днес е изял, 120 гр. мляко в 5. ч., 100 гр. попара в 10.ч. ( сложих 100 гр. мляко, сирене, бисквити, сухари, и едва половината изяде ) и в 16.ч 3-4 л. манджа и половин филия хляб , това си хареса.
Как ли не опитваме, с песнички, с приказки, витамин с давам.Пробвала съм домашна кухня, детска кухня, готови пюрета, 1 ден яде, 5 дни не яде.
Благодаря ви, момичета за съветите!
Да кажа днес какво е ял, 130 гр. мляко в 6., 160 гр. мляко в 10., в 14. опитах с манджа, с десерт кисел, и накрая дадох мляко поне да спи, иначе се буди гладен през 15 мин., в 18. почти нищо нормално, опитах с манджа, отворих пюре с телешко, не и не, посегна към моята пържола с подправки, и му дъвках няколко хапки
, взе си коричка хляб, от която гризна 2-3 пъти и разрони, и 5 л. десерт.Ако хапне до довечера един десерт, това ще е, и след 20. любимото мляко, по 200 гр.-250 гр. изпива.
Ако не пусна песнички, да се залъже нещо, а аз да слагам в устата, и толкова няма да яде, пробвала съм и така.Опитвала съм различни гъстоти, супи и манджи от детска кухня, от втора кухня, пюрета на различни марки ( преди поне тях ядеше, сега и тях не иска ), пасирани домашни неща.Като седнем на масата, тича, ще кажеш, че ей сега всичко ще изяде това дете, и сяда при нас, и само наблюдава и седи в отбранителна позиция с ръчички пред устата, нищо не опитва даже.За акането, по два пъти, нормално, но то си е благодарение на любимото мляко.
Обича си мляко, и цял ден да давам, ще яде, кисело мляко с бисквити закуска, нишесте, плодови пюрета не много, но хапва, млечни каши, но от пюре, само десерти, обича и вафли и шоколади, но такива му се дават веднъж на месеца.Ако се излъже да хапне соленко, това ще е пържени картофи, кюфтета пържени/на скара, печено бутче, и то понякога, и ориз и картофи на фурна, и то понякога.
Общо взето, много ме затруднява, по принцип мога да готвя доста неща, и бих му готвила през ден, само да яде, но не знам какво.Много е капризен, трябва да имам готовност с няколко от тези неща, и почвам да налучквам.Абе страшна работа.
Затова приемам и идеи, какво ядат вашите злояди деца, и да опитваме.