Криси аз не се обиждам, че си ме цитирала, просто мисля различно дали защото аз съм тук, а ти там или по друга причина. Карибските пирати да не ги закачаш, много си ги обичам
За изварата- по принцип аз знам, че се прави от суроватката от сиренето(явно и от кашкавал, защото в магазина само кашкавалена намирам, на мен ми е неприятна пък детето хич не я яде). Изненада ме, че си решила да я правиш от прясно и кисело мляко. Продават Рикота в кутии(тук по 250гр най-често) на мен ми се струва, че си е нашата извара.
Дидомира, жълтък съм варила точно веднъж. Много ми е сложна тая, всеки ден или през ден да варя едно яйце и да отделя 1/не знам колко малка част, а другото да изхвърля(аз яйца от скоро ям) Давах го като застройка в супа, започвах да правя и баница със жълтък само.
Силванче освен да продължаваш да готвиш, да предлагаш храна в установените часове(закуски, обяд, вечеря) и после мляко(моя син поне него не отказваше, като не яде готвеното) И най-вече да не гониш с чиния(лъжица) и да не настояваш, друго не мога да ти препоръчам. Моят син мисля, че свали 1кг при едномесечното почти неядене, но никога не съм зорила и молила. Ядене-плод-млякото и това е. Лошото е, че моя хем мрънкаше, че е гладен, хем не ядеше. Изтеглях обяда по-рано, ако заспи пък го местехме по-късно, ефект върху яденето нямаше.
Алиа изобщо не мисля, че моята теория е най-правилна, но все пак всяка къща си има различно хранене и готвене и от там мисля всичко. Не си длъжна да четеш, не си длъжна да се съобразяваш с мен или който и да е тук.