Е тука вече много съм изостанала, признавам си! На 18 месеца и половина още пасирам макар и не много гладко и още храня. Сигурно ще храня до първи клас Господинчото като го оставя да яде сам (с ръце) се изнервя и започва да хвърля по пода, а е още гладен. С вилица не може да се храни, лъжицата я обръща наобратно и я изсипва точно преди да си я сложи в устата. Дайте акъл, моля, как да го науча да яде сам без да става голямо мазало, това последното ми е много важно. Ако няма чист начин да се храни, ще го храня до първи клас и това е.
Aaa, не сте единствените. Ние искаме вилица(предпочита я пред лъжицата) ама не за да ядем с нея а да тропаме по масата и чиниите с нея, и не дай си боже си изкараме очите. Предполагам че от тук се почва, но сме още много далеч от схващането на нещата. Яде всичко, не пасирам, но мачкам с едно като черпак на дупки- не знам как се казва. Мисля че се ползва за мачкане на картофи за картофено пюре. Дробя му в манджите и хляб. Не се дави, пък има друго, което маалко ме притеснява. Не смятам, че някакъв физиологичен проблем- майка му бърка някъде ама не мога разбера кога и в какво точно точно.
От време на време повръща храната( и с вечерното мляко някой път )- задължително на 2 "тласъка"
Обаче не мога да разбера точно причината - дали се е задавил с някое парченце,(не се закашля) или пък му е дошло много яденето(но пък той си отваря устата), или пък съм му дала ядене много скоро след последното( днес обдва към 13ч. да кажем 1 купичка манджа, към 16:15 му дадох кисел, изяде го и върна; та обърна и купичката с повръщаното, което събрах върху мен,а бе кеф голем
)
А бе сигурна съм, че аз бъркам някъде ама не знам къде.
Вие какво мислите?
С пръсти ядем само хляб, всички други неща като че ли или му са хлъзгави, или неприятни на допир и ги бута.