радост, истината е че няма общовалиден начин и всичко го знаем и лошото е че каквото и да опиташ, и на челна стойка да й стоиш на госпожицата пак може да не пропие от шише.
Ти поне ме познаваш, не само задочно като повечето тук, нито съм от "привързаните" родители, нито не съм, т.е. прилагам абсолютно балансиран подход към повечето неща. Но Елена и аз не можах да я накарам да пропие АМ от шише. Грешката при мен може би беше, че започнах да предлагам доста късно, защото я кърмих почти 1.2г., като кърма си имах достатъчно, детето се чувстваше добре и за мен беше важно да приема достатъчно течности, защото за нея е от изключителна важност, предвид здравословния й проблем, а вода не искаше. И така към 1г. аз се сетих, че е крайно време да спрем да се кърмим и започнах да предлагам кърма, АМ, вода от шише, изкупих всички видове шишета и биберони на пазара, ефекта беше нулев, хранеше я й баща, нищо.
След като окончателно приключихме с кърменето, и минахме през всички шишета и чаши с накрайници уцелихме 10-та :Lil: Купих един пакет най-обикновени сламки, от тези по дебеличките, разбивах АМ в шишето, махах биберона бутах сламката и така започна да пие. Никога не стигнахме до завидни количества, но по около 150 мл. изпиваше, което все пак беше нещо. Така се мъчихме до към 1.10г., след което започна да пие прясно мляко от обикновена чаша и вода от шише с биберон, но мляко в шише, не
така че, имаш шанс, вие сте по-малки, пробвай, ако не стане, не е фатално, пробвай пък и със сламка, Елена схвана техниката как се пие от сламка буквално за секунда.