теди, таман като видях на екрана, че последната публикация е от теб се зачудих какво аджеба правиш тук.
пълни глупости ти разправя докторката, това не е според мен и хипарските ми истории (изразът е на мидже, не мой, боби), а според СЗО, ако искаш ще се поразровя да ти дам линк към препоръките да ги прочетеш. захранването се започва след 6 месеца най-рано, тоест, можеш спокойно да започнеш и на 7, примерно ако както казваш ще сте някъде където ще ти е по-трудно да захранваш. 0.800 грама за един месец си е съвсем добре според всякакви стандарти, имай предвид, че тя от 5-6 месец ще спре да наддава дори и по толкова, това не значи, че не й стига кърмата, или че не ти е "достатъчно маслена" и другите глупости, които говорят знаещи и незнаещи, а просто ако наддават по килограм на месец няма да можем да ги носим на ръце като на годината са 17 кг.
стига да кърмиш на поискване и детето ти да е живо и усмихнато нямаш никакви притеснения. няма никаква логика сокчетата или дори зеленчуковите пюрета да са по-хранителни от кърмата - тя има повече мазнини и протеини от пълномасленото краве мляко, ако беше така хората на диета нямаше да ядат плодове и зеленчуци, а млечни продукти. за справка, на мен един доктор ми каза да давам сокчета, че да отслабне ади, защото наддаваше по около кг на месец. както се казва з...би ги тея и си гледай детето спокойно. съжалявам, ама побеснях.
ето ти един линк за даването на сокчета преди и след 6 месец и преди боби да каже, че не харесва този сайт, това са препоръките на американската педиатрична асоциация, на предната страница има доста около даването на твърда храна при кърмените бебета.
боби, не казвам нищо за твоите деца, ок, те си спят, ти спиш и всички са щастливи. дадох линк където се обяснява защо да не се слага въпросното нещо в бутилка, че изследванията показват, че всъщност това не е задължително да води до по-дълго спане, даже майки от форума казаха, че техните деца не са спали по цяла нощ от него. не виждам какъв ти е проблемът. мен ако ме питаш не майката, а детето трябва да си регулира колко да яде вечер, наобед и следобед, но това е съвсем друга тема. радвам се, че твоите спят, дано все така да са. моето все още си яде нощем, искаш ли ти да ми кажеш една логична причина да се напъвам да променям това?