С цялото ми уважение към хората писали последните няколко поста /моля, да не се възприема като ирония!!!/, аз смятам залитането в крайности за толкова опасно, колкото нездравословното...В смисъл - отказът от всички "вредни"храни и заклеймяването им пред децата. Първо, защото те още не са наясно защо им се налагат тия забрани /аз като малка, умрЕх за тиквени семки и все ми ги забраняваха. И до ден днешен прекалявам с тях
/
Солети, нишесте, зрънчо, суха паста,захар и пр...Не знам в умерени количества някой да е умрял от тях..От прекомерни количества, може би...Но злоупотребите често идват от прекомерни забрани.
Искам да бъда разбрана правилно - аз също внимавам и ще внимавам какво яде детето ми. Но ако понякога му се прияде junk е какво толкова? Аз обожавам крем карамел, но не го ям всеки ден..
Синът ми примерно, много обича попара. Доктор Бърди ще потъне вдън земи от комбинацията сухари+чай+масло+сирене. Ма Ивайло не знае това и обича. Давам, но в умерени количества....
Следобедната закуска на големият ми племенник /почти всеки ден/ е вафла с Каппи. Потрисам се, но акъл не давам. Това, според мен е залитане...На площадката, ако 5 деца ядат Зрънчо, а моят ръба ябълка, предполагам, ще ме попита защо е различен...
От време на време и в умерени количества, вярвам, е добро решение. Движението и спортът компенсират някои дребни хранителни прегрешения. Не можем да ги опазим от всичко. Те все някога ще пораснат.
П.П. по отношение на киселото мляко, у дома се ядат много млечни продукти. Още не съм дала, но със сигурност ще компенсирам някой нишестян крем с любимото от детството ми - кисело мляко с бисквити. Което пращи от здраве!