Детето не е злоядо,
силванченце,а има нещо сбъркано в захранването.Какви са тези десерти,вафли и шоколади?Аз никъде не прочетох да предложиш плод.
И това го пиша не за да те коря,твое си е детето-ти си решаваш,а за другите майки,които сега ще захранват.Йоана яде по 2 плода на ден,и не сварени,на пюре,а пасирани-сурови.И десерта и е това,или примерно сварена тиква с ориз,или с булгур,или с грис....(без захар)
И попарата:как приготвяш попара с
попара в 10.ч. ( сложих 100 гр. мляко, сирене, бисквити, сухари, и едва половината изяде ) и в 16.ч 3-4 л. манджа и половин филия хляб Shocked , това си хареса.Попара се прави или с мляко,или със сирене,масло и вода(чай)
без захар.Нашта педиатърка препоръчва с липов чай(клончета)ама като нямам само с вода.Каза ми без торбички да мина
Мнението и за детската кухня е,че там се готви нормално,и след това се пасира.Препоръчва домашна храна,без пържене...Аз пържени картофи изобщо не мисля,че е подходяща храна.
Щом не е гладен-остави го,не предлагай нищо.Той сега чака да извадиш нещо сладко.Обели и нарежи на дребно ябълка,или през рендето,или на пасатора,ама по-наедро и ако откаже и това го остави.Няма да умре от глад.Йоана също се е случвало да се разсейва и да не отваря уста...ами оставям я и гледам:ако започне да гледа тъжно-продължавам,ако не я пускам да играе.Веднъж така оставена докопа пакета с обикновени бисквити(това е единствената и захар)и открадна две
.
Помисли дали тази кухня няма повече вреда отколкото полза.
Не се готви кой знае колко трудно за дете.
И тези песнички и игри са много порочна практика(теб явно те съветват хора от друго поколение)зарежи игрите за после.Ако не яде-остави го!Да си пие млякото.Тя и мойта не изяжда по-големи количества,ама аз тези хлябове и попари съм свела до минимум(това е друга тема)и пак за 3 месеца е качила 1 кг.
Колко тежи Георги?
Пробвай-и другите съвети пробвай-от някъде ще дойде правилното хранене.