radosttinka не виждам проблем да даваш домашно приготвен чай от нещо, щом на малката й харесва. Предполагам, че може да е от всичко, което е по етикетите на гранулираните детски чайчета /да заложиш на сигурно както се казва/. Можеш да го правиш с различна концентрация - съотношение вода и "материал", който да вариш. Подозирам, че няма да се пие така охотно като този на ХИП, понеже едва ли в домашния ще добавиш захар
Аз давам само чиста вода - не от някакъв "фанатизъм", а поради лично убеждение, че няма нужда да давам друго за пиене на този етап. И аз самата, освен определени видове алкохол /нормално за възрастта ми все пак
/ пия само вода, не обичам сок, газирано и пр. Но пък и моето хлапе си пие охотно вода, още от времето когато сучеше де...та не ми се е налагало да мисля как "да пробутам течност". Гранулиран чай съм давала, когато имаше колики, уж с някакъв спомагателен ефект по проблема... Еми само дето се набутах да ти кажа, иначе и у нас се тачеше тази "напитка", ама минаха коликите и нЕма чай на гранули вече.
Блу, нито Каи е пропуснал нещо като не е ял попара, нито Рая се е "набутала", че е яла попара. Идеята ми беше единствено, че същественото е какъв вид храни се поемат, а не точно под каква форма са същите, или как изглеждат на вид
Понеже в България специално /не при вас/, гледам една такава точно "мода" по отношение на въпросната попара й отхвърлянето й като добра храна, не защото не е, а по съвсеееем други причини. Ако даваш попара си едва ли не "неграмотна и недостатъчно модерна и чела майка", или "явно слушаш бабите"... Нещастната попара
се сдоби с егати "лошата слава" по някакви причини, нямащи нищо общо с качеството й като храна всъщност. Дето има една дума, от твоето изказване взех повод за темата като цяло, не е упрек към теб някакъв, но ти си наясно и без това.
За яденето сами...оставях го когато започна да опитва упорито, било е към 1,3 - 1,4г. така по-сериозно да опитва де, не само да цапа. В момента с вилица борави безгрижно, с лъжица все още му е по-трудно, особено при много течна храна - олива се, маже наоколо... Ама не съм впечатлена, той и баща му е същия със супите, хем е на 37 вече.