Мами врабки,
слушайте, че няма да повтарям!
Пуснах ги и моите писма. Преборих се и със снега навън, и със заледените улици, и с щипещия бузките студ. Почвайте да ги чакате!
Дано да пристигнат всичките! В плика има картичка от мястото на действието на историята в писмото и още нещо занимателно за всяко детенце. Видях, че на някои адреси са по две, че и по три (при Лиско) дечица, но това нещо е достатъчно голямо, за да стигне и при три дечица да се позанимават даже по няколко пъти.
Мисля по-късно тази вечер да изпратя на имейла по-горе файла с писмото, което по последни подредби излезе 3.5 страници. Сложила съм вътре и 9 снимки от района. Как мислите вие, дали ще е по-добре да се качи самото писмо по-рано от получаванео на плика, за да може да си го копирате, сгънете и някак си да го приложите към отворения плик? Защото например Васи от Лондон ще го получи плика съвсем скоро, може и след ден-два даже.
Надявам се да се е получила интересна за децата история, в която Рошко участва в нещо, защото нещо му се случва. Думата „вещица” и Ема не я знае, но спокойно я обяснявайте описателно и заменяйте с „любими” персонажи около вас – съседки и т.н. Дано имат търпение да изслушат цялата история, но с подчертаване на по-възловите моменти и с допълнителни въпроси, като „Какво точно се случва?”, нещата се проясняват, поне при нас беше така.
Естетически се получиха някои по-големи и по-малки гафове при лепенето на адреса върху плика. Докато схвана, че ми трябва система, тиксото се нагърчи на някои места по-забележимо. Но не е нарочно!
Лиде, ако искаш вярвай, но чак след като залепих марките в пощата и тръгнах да ги пускам в кутията отвън, забелязах съвсем случайно, че твоят адрес свършва само до гр. София, т.е. липсва България на латиница. Добавих отстрани, защото едва ли някой щеше да ми разбере кирилицата. Мисълта ми е, ако Маги не е много заета, да добави на адреса на Лидия и Bulgaria. Сигурна съм, че останалите момичета преди мен са забелязали по-рано това, но аз за малко щях да го пропусна.
Много добре се бяха сетили някои момичета да посочат възрастта на децата си. Това ми помогна да разпределя по трудност в пликовете занимателната добавка. На някои не беше посочена възрастта, дано не им се падне нещо по-трудно. Нашата девайка е на 4, но също не сме посочили възрастта. Но мисля, че се досетих за годинките и на останалите, защото са все дечица, за които съм чела тук доста.
По-късно тази вечер ще пратя и файла!
Това е засега!