Маги, готова съм с моята история!
Ще намеря време до неделя да ти пратя двата файла, пък ти си реши кога да я качиш във ФБ. Знам, че по график съм за юни, но свърших по-рано и искам да си разчистя времето за други неща.
Обаче имам един проблем. Получи се по-дълга, това може и да не е проблем. Но не мога да преценя дали ще се разбере от по-малките деца – най-вероятно - не. Може би по-големите дечица и техните родители ще имат търпението да проследят какво се случва от началото до края на тази история. Тя не е туристическо описание на Златния град Прага, но Златният град се споменава и героите накрая отиват там. Мисля, че ако се чете на части и се задават помощни въпроси на децата от типа на „Какво се случи дотук” и им се помогне да отсеят случките от описанието, като също така заедно всички преразказват и повтарят отделните сцени, съм сигурна, че ще им е интересно, защото историята е от типа на вълшебните приказки с врабчето Рошко като главен участник. Има още една принцеса Лидия, една глупава вещица Ярмила и нейнията грозен син Румпурам, един разбойник Мирко, няколко котки, овца, петел, една черна кокошка, няколко богове и една митологична птица се споменава също така. Имената на принцесата и на вещицата са чешки. Името „Румпурам” си го измислих, но има подобно звучащи чешки имена.
Ако сега не я разберат децата, то след време ще могат сами да я прочетат, защото си е оригинална приказка, която няма другаде да намерят, колкото и нескромно да звучи. Ако прецениш обаче, че не е подходяща, не я качвай, няма никакъв проблем от моя страна.
В отделен файл сложих и няколко снимки от Прага, ти си прецени кои да качиш.
Това е от мен засега.
Целувки по сладките бузки на сладката Моника!!
Поздрави!