Здравейте, мили момичета!
Малко ми е виновно, че не съм се отчитала отдавна, но тази годиа е толкова кошмарна за мен лично, че ако може да приключи още утре, няма да ме е изобщо яд, че по-бързо ще остарея с още една. Попаднах професионално на един странен ингилизин шеф, завъртяха се едни истории, от които едвам намерих сили да се освободя в края на учебната година. Напоследък привличам само откачалки и откровени егоисти използвачи, които си напомпват егото покрай теб и после се държат като мръсници и даже едно "мерси" не казват. А като добавим и нещото, наречено "криза на средната възраст" при мъжете, просто си представете каква сапунка се забърква... И никога няма да разбера как е възможно с един колеж да станеш директор на училище! А и мъжът Козирог се оказа нещо жестоко и чудовищно! Пазете се от тази зодия мъже!!
Аз, дето гледам да се държа все коректно, мило, да повдигам на другите самочувствието с нещо комплиментарно, да се принизявам умишлено, за да не се чувстват некои откачалки по-долу в социалната си и образователна калкулация, та ще ми трябва доста време да се отърся от тази учебна година. Вярно, че в момента съм все още много гневна и няма да е честно да обобщавам, но нямате представа на какви "учители" попаднах. Обаче, все още търся готините ингилизи и ми се иска да вярвам, че има и неегоисти, широкоскроени хора с културни потребности и интереси, готови да общуват. Само забити и свити, комплексирани откачалки срещам. Не е честно просто! А наблюденията ми са от четири години вече пребиваване в три училища - едно средно католическо, един спортен колеж и едно основно. Толкова студенина излъчващи хора да срещнеш е направо неуютно нечовешко усещане. Иска ми се да видя вече и други - топли и сърдечни индивиди с по-широки духовни потребности и интереси, да почувствам същия комфорт в общуването, какъвто съм имала със славяни от различни националности. Амин!
Защото разликата е огромна!
Точно поради тази обективно стресираща ме и дрезнеща ме извънредно причина ми е трудно да докарам по всяко време поетично настроение, но що е време - все е пред нас, както се казва. Като капак сме решили да се местим от тази къща, защото малката завърши детската градина, която беше през пет къщи от нас, и вече нищо не ни задържа тук, макар че пък я записахме в близкото училище, но тази година така или иначе ще я изкара в него. Та в момента си търсим друга къща, но в тази страна пощите имат някаква услуга, при която, ако сменяш адреса си, даваш си новия адрес в пощата и писмата ти ги доставяли на новия директно, не било нужно да уведомяваш всичките си близки и познати. Така чух, дано да е вярно, че не сме проверявали още в поща дали е наистина така. Търсим в два съседни квартала наблизо, за да нямам усещането, че ще емигрирам пак на непознато място. Общо взето - когато са се разхождали неуважително, по мъжки лично, а и професионално грубо и без обяснения из душата ти, си трябва доста време, което да изличи пораженията. Както се видя дотук, нищо розово от мен, за което се извинявам наистина!
Но по-важното е, че получихме всичките писма от врабчето, които очакваме наистина всички с нетърпение. Писмата са интересни, увлекателни, разказват ни за места, които не сме посещавали или поне не толкова детайлно, поради което е интересно на всички ни. А сувенирите и подаръчетата вътре истински радват Емма. Последното, което дойде е от Варна от Мими26. "Морските" писма са супер прохладни и интересни, но и всички останали също така.
Благодаря ви най-сърдечно, момичета!!
Да не сте си помислили, че съм се отказала от тази идея! Нищо подобно! Явно и мен ме върти някаква "криза на средната възраст", нямам идея какво точно е това, но самооценката ми, самочувствиетоми и подобните ми състояния никога не са били толкова безнадеждно ниски, за което допринесе и тази година. Такива работи!
Пазете се да сте здрави! Не знам как да ви посъветвам да се пазите от безпардонни грубияни, саможиви използвачи егоисти, от хора без класа и стил, комплексирани хора, за които най-голямо душевно преживяване е да ви видят да се огледате в тяхното откачено огледало. Не им позволявайте! Знайте си цената и не се принизявайте, за да им спасявате задниците, защото те са научени да се измъкват, без да носят отговорност за действията си и понеже нямат стил, никога не казват "благодаря" и "извинявай". Брей, брей, какви неща ви написах...Всеки ще се сети за нещо свое си, сигурна съм!
Прегръщам ви, момичета!