Здравейте!!!
Много Ви моля от все сърце,от цялото си същество да ми препоръчате най-добрият гинеколог,или ендокринолог,който се занимава със стерилитет,с проблемен цикъл и т.н.
При нас е рано още да се каже за наличие на стерилитет,но наистина имам нужда да посетя някой от най-добрите в тази област,понеже ми писна да ме мотаят.Копирам историята си от друга тема,понеже съм я писала и разказвала много пъти.
"Пише ви едно объркано момиче на 22 години.Мисля,че темата е за тук,понеже не открих някой с подобен проблем.Та накратко това е моята история.
Не помня кой клас бях,мисля,че 7ми когато ми дойде за пръв път.Може би бях в края на 6ти.
Идваше ми редовно,както трябва.Но 9 клас просто взех да пълнея доста.Корема ми чак се нацепи и стана на стрии.Никога не съм била слабичка,винаги съм била по-едра от приятелките ми,но с годините пълнеех,пълнеех,пълнеех.Вярно,че си похапвах,но мисля,че не е само от ядене.Изписаха ми "Диане 35".Пих ги 4 години,но цикъла ми още повече се обърка.Докато в края на 2010 година,декемрви месец,просто ми писна,и ги изхвърлих.Тогава все още се пазехме с приятеля ми.Март месец 2011г,отидох при моя гинеколог и му казах,че не искам повече да пия тези контрацептеви.Пусна ми изследвания.Прогестерона беше нисък.От тогава съм на Дуфастон.Идва ми редовно.Но тази година пролетта,приятеля ми,ми предложи да си имаме бебенце,понеже има стабилна работа вече,макар и да отсъства често,но се чувстваме малко по финансово сигурни а това е важно,за отглеждането на едно дете.Та от тогава не се пазим.Секса е доста рядко.Не сме правили от 20.08,но скоро се надявам да се прибере,че само го мотаят с този камион.
Отидох аз при доктора,и му обясних,че вече искаме бебе,защото досега просто предизивквахме цикъл и до там.Каза да пия Дуфастона по друга схема 2 пъти по 1 от 16 деен,в продължение на 10 дни.И понеже знам,че подтиска овулацията,го попитах дали няма да има проблем.Той каза сега да го пия така,а когато започна с тестовете или фоликулометрията ще знаем с точност дали има О и кога е.
Затова засега я караме така по-полека.Но на мен като че ли не ми се чака.То верн,моя мъж пътува често,ама сме имали и сексуални контакти именно след цикъл,когато може би съм в О,а не е ставало.
Объркана съм,хем си викам има време...От друга искам скоро да стане.Никога не съм искала дете толкова много.Единствено от моя приятел,който толкова обичам.Осъзнавам толкова неща,колко хубаво би било ако си имаме детенце.
Ходих на еднокринолог,посъветва ме да ида на гинеколог ендокринолог.И това направих.Незнам вече.....А еднокриноложката и тя каза ОТСЛАБНИ!!!"
Искам да кажа само,че съм от "дълбоката" провинция,ако мога така да се изразя,Моята братовчедка имаше сходен на моят проблем,и ходеше при Коларов в СБГАЛ"Майчин Дом" и сега е бременна вече.При мен е проблема в това,че искам да открием проблема защо не ми идва,да ми се оправи цикъла и съответно овулацията,защото в момента няма смисъл да прибързваме със стимулации,защото мъжа ми пътува,а на този етап ще е така.Просто искам ако трябва постепенно,но всичко да се оправи,да намерим проблема на пълнеенето и на отсъстващият цикъл.
Благодаря на всички предварително,които ще се включат.Благодаря и на създателите на този сайт.Дано намеря най-добрият гинеколог или ендокринолог,и да се усокоя,да се намери диагнозата ми,колкото и малка и незначителна да е.Искам да бъда майка Забравих да кажа,че освен,че напълнях много,имам окосмяване по лицето,не много,но е забележимо,и добре,че е фотоепилацията.Косата ми се омазнява супер бързо.