За окситоцина
Елена вече го е обяснила. И за количеството на кърмата е обяснила. Все пак близнаци, а и тризнаци могат да се отгледат само на кърма.
А ако отбия сега, има само няколко месеца до появата на другото бебе. Севи няма да е забравила кърменето и тогава е по-вероятно да се чувства пренебрегната.
Една моя близка този месец роди второ детенце. По-голямото е на 2г и 5м и е кърмено само 17 дни. Но след като е видяло бебето да суче и е казало: "Бебе папа цици и аз искам папа цици" Минало е много време, откакто е отбито, но някак си помни (ако мога така да се изразя) А представяте ли си какъв стрес ще е в нашия случай?! Аз това не мога да го причиня нито на мен, нито на нея.
Всъщност казват, че когато бебетата делят майчината гърда, се създавала по-силна връзка между тях. Но дали наистина е така, не мога да съм сигурна.
А как става кърменето на по-голямо и по-малко кърмаче? Вярно е, че в повечето случаи по-голямото иска да суче толкова често, колкото и малкото, но не прекарва толкова време. За това, ако на майката й е по-удобно е напълно възможно да ги заедно, по едно и също време. Друг вариант е, да се обясни на по-голямото да изчака малкото да се насуче и тогава ще има и за него.
Мишле, и аз така мисля - да не се кахъря излишно
Руми, на теб сега ти трябва Мони да е спокоен, а на Мони му трябва спокойна мама
Чудесно е, че си толкова ентусиазирана! Вече си имаш план, но ако имаш въпроси или нужда от помощ, питай спокойно