в този ред на мисли, някой да е ходил на мамолог докато кърми? аз доста се чудя, защото моите болки са почти постоянни и ме притеснява, ще изчакам докато ми дойде цикъла, но се чудех дали някоя от вас има подобен опит с мамолог?
Доколкото съм запозната съществуват 2 метода, позволяващи диагностика на проблеми, свързани с млечните жлези - мамографски и ехомамографски. При мамографския метод се използва
рентгеново лъчение (рентгенова снимка на млечните жлези). При ехомамографския метод се използва
ултразвукова апаратура с високочестотен трансдюсер, което прави самият метод безвреден. Предназначен е предимно за жени под 35 години,
както и бременни и кърмачки. Именно поради факта, че при ехомамографския преглед се използва ултразвук, прави този метод напълно подходящ и безвреден за кърмещи жени.
Така, че според мен няма проблем и място за притеснение кърмеща или бременна жена да посети мамолог, при условие, че прегледа се извърши чрез ултразвук посредство ехомамограф. Ако не ме лъже паметта, в болница "Щерев" в МЦ "Репродуктивно здраве" се извършва такъв преглед чрез този метод.
:!:Написах горното с уточнението, че не съм специалист, мнението ми не следва да се приема за 100% достоверно, а просто като информация, която съм получила, посредством една статия в списание (не си спомням кое).