zyza- при моята дъщеря имаше същия проблем на същата възраст, оказа се прекалено много мляко, ако при теб е такъв проблема мога да те посъветвам да изцеждаш преди кърмене, да я храниш ти полегнала тя върху теб възможно по изправена на мен ми бяха казали поза аз седнала, детето седнало на единия ти крак все едно го е яхнала, но на мен ми беше много сложно и не успях да я приложа, но точно при тази поза яде най спокойно когато бяхме при докторката която е и консултант по кърмене и неонатолог в Майчин дом , точно тя ми обясни, че през първия месец до 40 дни бебетата ядат без много осъзнаване и и повечето пъти приемат повече мляко от колкото реално имат нужда и за това се оказва след първия месец толкова много наддаване, също така тогава и осъзнават, ако им е силна струята и почва едно дърпане въртене, и повръщане.
Пак повтарям, че това беше при мен проблема и не мога да кажа сто процента при теб как е. И още нещо до около седми осми месец на детето имах проблем с кърменето, детето не искаше да яде по много цокваше по две три минути и почваше едно опъване дърпане, а навън беше кошмар да я нахраня, все си мислех, че хората ще ме помислят за луда, че се опитвам да и навра цицата в устата, а тя се дърпаше все едно, че отрова ще и дам. След втория месец също почна да наддава по много малко, но не искаше да яде повече, затова и аз и педиатъра не сме се притеснявали също и изследванията ни бяха идеални та никога не съм си помисляла да давам добавка само и само да качва при положение, че съм имала мляко за няколко бебета.
За гърдите винаги съм кърмила от едната, не съм предлагала другата защото не е успявала да я изпразни до край, чак около две годишна възраст детето само почна да си иска и другата, че в първата вече няма мляко.