зиза, не мога да видя от лентичката ти колко е голямо бебето (знам, че сте малки, но не зная колко точно). а питам защото след първите няколко седмици те си променят начина на сучене и стават "по-добри" изсукват същото количество за по-малко време.
но, от това което описваш си мисля няколко неща
1 преглеждали ли са я за къса юздичка на езичето - може би това й пречи да засуква добре, на това ме навежда изказването ти, че от шише не е имала такъв проблем, а знаеш, че техниките на сукане и на пиене от шише са коренно различни. от друга страна, казваш, че има кърмения, когато всичко е наред, значи вероятно няма физиологична причина у бебето.
2 възможно е млякото ти да "слиза" по такъв начин, че тя все още да не може да се справи със силната струя - опитай да изчеждаш съвсем малко (на ръка) от гърдата преди да я сложиш
3 от писаното разбирам, че се храните на поискване, или спазваш някакъв режим - питам защото те често си сменят ритъма, на който сме свикнали
4 изключително кърмените деца не е задължително да се оригват непрекъснато, ако имат нужда те си се оригват, не се побърквай с друсане и тн
5 кърми от едната гърда, докато бебето не пусне, ако иска още тогава можеш да дадеш и другата, но бебето ти е още малко, много е възможно едната да му е достатъчна. ако след като я пусне иска да суче още, предложи и другата гърда.
6 на следващото кърмене започни от тази, от която не си кърмила или си кърмила по-малко предишния път. аз често забравях и просто предлагах тази, която я усещам по-пълна.
7 често, когато плачат на едната гърда и просто предложиш другата се успокояват.
8 разбира се, че по различно време има различни нужди от мляко бебето, затова те питах за режима. не дей да настояваш, ако иска да суче, ще суче, ако иска да ползва гърдата за успокоение, както знаеш, според мен няма лошо и прави живота на всички по-спокоен. имай предвид, че и с възрастта им се променят нуждите (намаляват, особено след 3-4 месец, когато и спират да наддават по толкова много), а и сучат по-ефективно.
пиши пак как сте