шмати, не бъркаш никъде, просто има такива деца. всъщност детето ти се държи според всички правила и дори попада в графата "спящи през нощта" защото има 6 часа нощен сън, а иначе си спи 12 часа със съответните закусчици. тъкмо заради това и наддава така добре и ти имаш мляко. преди да ми се вбесиш - пиша ти го това, за да те успокоя, че не ти си направила нещо лошо или грешно.
сега - къде спи детето - при теб или в отделна стая?
писала съм и преди - дъщеря ми спи при мен и затова не ми се разбива чак толкова съня. освен това си ляга заедно с мен, така че имам първите 4-6 часа непрекъснат сън. вероятно го правиш, но може би е добре когато си лягаш, ако не съвпада с неговото събуждане да го поразсъбудиш малко, да го накърмиш, така да си спестиш поне едното будене. аз лично не съм го пробвала, не ми се е налагало, но ми звучи разумно.
моят опит с въвеждането на твърда храна е, че това, както и ам-то, не помага особено на нощното кърмене. има хора, които като поотрасне бебето го отбиват само от нощното кърмене - в kellymom,com има специална секция за night parenting виж я, има някой полезни неща, както и the no cry sleep solution - също можеш да вземеш идеи от там. моят основен съвет е да направиш така организацията на съня, че да е възможно най-щадяща твоят сън - за мен това е да спим заедно, защото така никой не се събужда напълно. също, аз ползвам следобедният сън на девойката основно за почивка - може и да не спя, но сме се гушнали заедно и отмарям. съжалявам, чене мога да ти кажа, че ще отмине това по магически начин, много е малък още за да спре изцяло нощното кърмене, дано намериш решение, защото е ужасно изтощително. но да, наистина става по-лесно по-нататък и има само периоди на събуждане с такава честота. при мен беше около месец и нещо след 4тия месец и около годинката. успех