Bogi, аз съм кърмила само едно бебе,не разбирам от близнаци, но само да ти кажа да не се паникьосваш, защото това ще ви вкара в порочния кръг, в който ние влязохме- мерене всяка седмица! Това е кошмар, който ми отрови кърменето и в крайна сметка доведе до даването на добавки, за които сега не съм сигурна, че бяха нужни, макар и с помощта и търпението на д-р Иванова това да се случи едва в 4-тия месец.Моят син сучеше първите два месеца по 45-50 мин. и все си преглъщаше, т.е. не го е правил само за забавление. Пишкаше и акаше чудесно, но наддаваше ужасно, стигна на 3 месеца до там да наддаде 70гр. за седмица!Е, като започнах да го дохранвам нищо не се промени- просто се оказа такъв "модел", свръх енергичен е и дори сега на три е под нормата за кг., а е ламя- непрекъснато яде, но не се спира и за миг.
Това, обаче, го разбрах по трудния начин, с цената на много сълзи и чувство за провал, което се надявам ти и други мами да си спестите. Искам да кажа, че докато бебетата са спокойни, спят, па дори и по 2 часа, акат и пишкат нормално, причина за притеснение няма.
Ако все пак се окаже, че са гладни, е , светът не свършва с даването на АМ- всичко, което ще ви даде спокойствие е добро решение- нито ти, нито те сте за периода на кърмене, дори и той да е дълъг, не може да се съсипваш заради само този момент! Успех и горе главата- със сигурност се справяш чудесно!