боги, затова те питах защо ти е да се цедиш; според мен има няколко причини -
1 искаш да имаш известен "запас" от кърма за евентуално дохранване или във фризера ако се наложи някой друг да ги храни - при това положение се цеди само веднъж на ден по горе-долу едно и също време. трябват около две седмици, за да видиш увеличавене на количеството
2 имаш твърде много мляко и си усещаш гърдите твърди и болезнени - тогава цедиш до получаване на комфорт, като гледаш да е възможно най-малко, за да може да се регулира количеството мляко - тоест да избегнеш евентуално запушване и болка, но да не стимулираш допълнително гърдите.
рийвс, от какво те е страх - бебето суче, задрямва, събужда се и суче пак, ако иска, дори и да не са минали заветните 2 часа. дъщеря ми и в момента, особено вечер, суче по-често от на 2 часа, е нищо не ни е станало и на двете
. няколко пъти казах, като дохранваш рискуваш да намалее кърмата, защото помпата не изцежда (стимулира) така гърдата както бебето. това го казвам не защото по принцип съм срещу АМ, а защото е особено важно в началото да се стимулира добре лактацията. 20 мл за майка на дете под месец си е добро постижение, така че явно ти имаш мляко, което отново повдига въпроса от какво те е страх? изисква се време да се довериш на тялото си и способността си да си изхраниш бебето, но независимо колко пъти тук в темата ти пишем, че се справяш добре, че количествата са добри, че детето ти наддава добре (150 грама на седмица нали помниш таблицата си е напълно нормално) нищо не може да те успокои така, както да видиш как няколко дни сте само на кърма и двамата се чувствате добре от това.
успех и на двете ви