иванита, честито, ще те научим, спокойно
, аз бях чела, но най-много ми помогна консултантката ми кърмене и питането във форума, така че имам дерт за връщам сега
блу скай, ако детето трудно се буди, просто да го слага на гърдата винаги когато е будно, когато малко се размърда (те и насън сучат). вероятно следят жълтеницата, лекарите ще си кажат колко е сериозна, но особено ако е и голямо на килограми, няма защо да се притеснява твърде много. иначе са ми казвали - събличаш, сменяш памперса, гъделичка, щипеш по петата, на мен ми беше много трудно това да го правя.
колко кърмения има на 24 часа, ако са 8 няма никакви грижи, мен ме бяха подлудили, че имаше два периода от по 4-5 часа, в които детето спеше и не може и неможе да го събудиш. трЕбвало, добре, че ми казаха, че е по-важен броя на кърменията, не толкова да са на точно 2-3 часа.
между другото - гледахме филмче за кърменето, където една сестра или акушерка в неонаталното отделение, каза че когато купуват кърма от банката за кърма я купуват по 100 британски лири за литър. мъжът ми беше много впечатлен от мен, помислих си, че и вие бихте имали повод да се впечатлите от себе си. хубава ви вечер
пп гадинката сега суче, гледа ме, хили се и се опитва да ме хапе