-zuzeto-, аз не виждам причина да се тревожиш. Детенцето си хапва, шест пъти в денонощието е напълно нормално да суче. Моя юнак ядеше по 8-9 пъти на поискване. Сега е наддал близо кг за 14 дена, другия месец ще се нормализират нещата. Много е вероятно и да е някаква грешка на кантара. Имай предвид, че трябва винаги на един и същ кантар да се тегли детето, за да се избегне този риск.
Аз мисля, че тези 3780г на 20-тия ден не са реални.
Всъщност от изписването е качило детето 1300г за 1 месец, в което няма нищо тревожно.
Първите 3-4 месеца ще качва повече, после ще започне по по малко, не се притеснявай.
Няма как да прецениш колко по-рано да дръпнеш гърдата, за да не "преяжда", най-много да го раздразниш. Недей.
След ядене повръща или връща?
Правиш ли разлика?
Ако просто малко изтича от устичката му след оригване, това е връщане и не е страшно.
Мишле благодаря ти за бързия отговор
Последно време покрай малкия нямам време да пиша, а само да чета
И аз първоначално смятах, че детето е качило 1 300 г за един месец, но после като взех да ги смятам от предната консултация и нещо се обърках. Може пък и да си прави и тези 3 780 г нещо да не са както трябва. Сега като отидем на 27-ми на консултация ще видим какво е положението.
Абсолютно си права за по-ранното дръпване от гърдата. Опитах няколко пъти и резултата беше нервно бебе
Сега го оставям сам да се откаже.
Мисля, че различавам повръщането от връщането. Има го и момента с връщането веднага след хранене, но определено и повръща. Дори понякога ми повръща час след като е ял. Коментирах го това отново с доктора, но той каза, че няма какво да се направи. Важното е, че наддава добре. Единственото, което ми даде като съвет, беше да го държа по-продължително време след хранене. Е, и това не помогна. И по час и половина да го държа, пак повръща