Здравейте,да попитам как отбихте бебетата си?Искам постепенно да стане,не искам да пия лекарства за спиране на кърмата.Имаме само две останали кърмения сутрин и вечер.започнах да давам Ам и постепенно увеличавам количеството,само че гърдите пак се пълнят и чуствам дискомфорт.
Цедиш по малко само, ако имаш дискомфорт до облекчение не повече, пий чай от салвия- традиционната рецепта е да се приготви запарка, като 2 ч.л. от сухата билка се заливат с 2 ч.ч. вряла вода и се оставя да престои поне 20 мин., пие се на глътки през деня, компреси със зелеви листа, но не слагаш на зърната, пиене на Лецитин 1200мг-по 1 на ден профилактично, не се стягай с нищо, но носи удобен сутиен. Не знам дали знаеш, но отбиване не се препоръчва лятото, ако можеш задръж поне едното кърмене до края на август, но ако не можеш няма проблем естествено.
Тъй като има вероятност да се наложи да ми правят рентгенова снимка на бял дроб, искам да питам трябва ли да спирам кърменето след снимката за ден-два или повече? Четох на разни места, че нямало нужда, лекарят също ще попитам, ама да питам и тук за по-сигурно
На мен са ми правили, рентгенолога и доктора бяха категорични, че няма проблем, за лично твое успокоение, след снимката се изцеди и я изхвърли, ако така ще се почувстваш по добре, но иначе няма никакъв проблем.