Сладко, на месец бебето трябва да изяжда около 110 млл, на 20дни му трябват около 80млл (естествено има по-ящни). Според мен за вечерното хранене добре си решила да даваш добавка, защото НЕ Е НОРМАЛНО това поведение, което описваш - правилно си преценила.
Имам приятелка, която първите 15дни уж се кърмеха, бебето заспива на гърда (тя спокойна, че щом заспива значи има кърма), но след няма 1 час пак рев. Нахраних го аз - спа 3 часа. Тя тогава каза, че такова чудо не е виждала, толкова да спи. Казах и да изцеди преди хранене, да види колко кърма има - ами 20гр. Отидоха на лекар - само 50гр. беше качил за 15 дни (роди се 3650гр, спаднал до 3500гр в родилното) - няма кърма, бебето заспиваше от умора на гърдата, а не че се е нахранил. Единствения случай, когато се е нахранил както трябва, беше от мен. Започна да дава добавка, детето започна да спи спокойно, да наддава както трябва и всичко беше наред.
Написах всичко това, първо за да ти разкажа, че има такива случаи и не трябва да се чувстваш виновна от това, че даваш добавка, второ - не всяко заспиване на гърда означава, че бебето се е нахранило и трето - ти имаш поглед върху детето си, най-адекватно можеш да прецениш стига ли му или не кърменето, по форумите много съвети ще чуеш, но никой от съветващите не е видял детето ти, а пише на база собствен опит, който в твоя случай не е достатъчен за някои хора, за да направят правилни изводи.
Щом ти вътрешно усещаш, че не всичко е наред и има проблем, значи имаш основания - търси решението пак по вътрешен усет, знам че ще успееш. А това "успокой се, всичко е наред" точно в този форум знаем, че не винаги е така.
Прегръщам те и се надявам нещата да влязат в релси по-скоро при вас.