Елена, просто вече ти подминавам постовете, защото са ми като "Дързост и красота" - едно и също без край по принцип. Всички сме чели достатъчно из нета за кърменето - не се притеснявай
Мими26, хич и не я насилвам. На нея й разтварям гранулките в АМ, което й давам.
Като си ги кърмила на 2.5 ч., по колко време си държала на гърда всеки? Последователно или едновременно?
А изцеденото даваше ли им го после?
И въобще ти кога спеше, ядеше, къпеше се, ходеше до 00 и т.н.?
Залях те с въпроси, ама ти знаеш колко ми е лесно, та затова и питам толкова
Боги, да ти кажа първите 2 седмици, докато мъжа ми беше отпуска успяхме да си създадем някакъв режим, но реално 3 месеца май нямах време за нищо друго освен да кърмя и да се цедя
В началото ги хранех един след друг - режима им беше с половин час разминаване - кърмих по около 15мин. толкова им трябваше, защото заспиваха без да мога да ги събудя. Ако заспят примерно към 5-7мин разбуждах да си доядат. С преобуването им отиваше около час. След това половин час някъде се цедях (в началото повече време ми отнемаше). После докато се пооправя да се измия и пак трябваше да ядем
Случвало се е да си мия зъбите чак по обяд
Вечер ядяха в 22-23, 2 и 5ч. - пак така един след друг. Когато обаче веднъж ревнаха и двамата настана купон и след това започнах да се будя малко преди тях, изцеждах кърма за единия за всеки случай в шише, но това вече, когато ми се регулира кърмата и ми трябваха 5мин цедене на ръка, за да напълня стотина млл. Изцедената кърма я събирах и замразявах.
Втория месец обаче след едно приключение, когато ревахме и тримата, реших, че ще ги храня заедно. Бях пробвала вече, но мъжа ми ми беше помагал да се наместя с тях. Криво ляво си създадох лесен начин за наместване - слагах ги на големи възглавници (за спане) и си ги придърпвах така към гърдите (крачетата им да дойдат по мишниците ми). Спестявах си така вече половин час и имах време дори и да хапна нещо
За готвенето - май първите месеци мъжа ми пое тази функция вечер след работа - карахме основно на салатаи и скара, но какво по-добро за кърменето от това
Чинии миех и гладих също вечер, имах по-малко кърма тогава и цеденето ми отнемаше по-малко време. много често правих и 2 в 1, за да спестя време - вечерях и се цедях
След 20тия ден започнах да излизам следобяд. Тогава изцеденото след храненето около 14ч го взимах в шишета и правехме храненето в 17 навън. Единствено тогава пропусках цедене.
За спането... ами като станаха на 2год. тогава започнах да спя
След 6тия месец бяха решили, че ще се будят през 20мин - единия, другия, ей така, за да мрънкат от зъбите... дано при вас няма такива филми.
В общи линии приеми, че няма да имаш никакво време за нищо и така, ако успееш да откраднеш малко, ще си щастлива
Ако имаш баби, използвай ги максимално за домакинството. Аз за съжаление нямам на разположение и наистина беше трудно.
Като цяло зорът е докато проходят, след това става по-лесно.
Ако се сетиш каквото и да било - питай, насреща съм