МАзане на дупето - с крем без цинк на всяка смяна на памперса и с цинково, след наакване или при нужда (тоест подсечено е).
Сега и аз ще кажа моите 5 реплики. С тия неща - на бебета не трябва да се изгражда режим, аз със едно не бях спала повече от 10 дни, защото сучеше през час и нещо. С тази истерия - не давайте АМ (тук АЗ съм за бой, че се вързах много на ЛЛЛ), до 4 месец бебето ми беше на гърда през 2,3 рядко 3! Благодарение на съветите на д-р Бърди поне не сучеше през час и нещо (това прословуто на поискване).
През тези 4 месеца кърмех в: 11, 01, 03, 05, 07 - с по половин час отгоре. Сещайте се колко сън имах. Че и изцеждах след всяко кърмене и преди всяко кърмене, за да дойде по-гъстата. Накрая го сложих на смесено хранене - кърма с АМ, видяхме се в сън ЦЕЛИ 5 часа вечер и изградихме нощен режим доста бързо.
За следващото бебе, ще дам изрична поръчка на някое от старите кучета, да дойде да ме ошамари, ако пак ми дойдат великите идеи за кърмене на поискване и бля-бля.
Не че това е лош метод, но не при всички бебета работи, за близнаци не ми се мисли. Моят племенник си суче на поискване, повръща си излишното и спинка цяла нощ. Е моето не беше така, явно не се храних достатъчно или не приемах мазна храна, знам ли.
Най-важното е: бебето трябва да има здрава и спокойна майка, за да го гледа. Кърма, Ам, смесено хранене - направете режима за ВАС, за майката, защото детето ще има нужда от вас здрава, наспала се.
Живият пример пред мен е бебето на кръстницата на Ники. Видяха на третия ден че много реве, теглиха преди и след кърмене и веднага вкараха АМ. Сега детето спи, родителите спят, пак се кърми по малко и толкова. Всички спокойни, нахранени и без драми.