0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

fransis111

за колко време /ТАТ и МАТ/
« -: Юни 19, 2006, 21:50:43 pm »
Можете ли да ми кажете дали за около 2-3 месеца ТАТ ИМАТ могат да влязат в норма.От 06.06 пия Метизол ,аспирин ,а от 4 месец пия цефазел-селен.Много ми е важно щото септември,началото ще правим инвитро .
« Отговор #1 -: Юни 20, 2006, 17:13:03 pm »
Защо пиеш Метизол? За повишена функция на жлезата ли? Кой ти назначи лечението? Не ти ли обясниха какво целят с него?
Аз съм от един месец на Метизол. /завишен FT4 и ниски ст-сти на TSH/. До февруари-март всичко с хормоните беше ОК, само МАТ бяха малко завишени, но после  нещата тръгнаха към повишена функция на жлезата. Сега освен Метизола /3х1т./ пия и Бисогама /2х 1/2т./ за нормализиране на пулса. Казаха ми, че най-късият курс на лечение продължава 6 мес. /може да стигне и до 2 г./ На третия месец ще правя контролни изследвания и ако пулсът ми се е нормализирал, ще спра Бисогамата и ще ми изпишат нещо за антителата - МАТ.
Дано да има някакво подобрение. От някое от двете лекарства получих адски сърбежи и ситни обривчета, които изчезват за около 10 мин. Пия ли Клемастинче - всичко е ОК...
*

Anonymous

« Отговор #2 -: Юни 21, 2006, 20:43:11 pm »
Ами аз пия същите неща.Метизол по 1 на ден ,бисогама по половинка ,сефазел 2по1 -100мг.и по 100мг.аспирин изписа ми ги др.Тодорова.Аз нямам проблеми с хормоните ,а с антителата са ми завишени.Днес говорих с лекарката и тя миобясни ,че Метизола действал като чадър за щитовидната жлеза да не се увреждат клетките иначе нямам странични ефекти от хапчетата.Много ядове с тая щитовидна,бе,кво ще я правим незнам
« Отговор #3 -: Юни 21, 2006, 21:12:21 pm »
Госте, този Сефазел и Аспирин за какво са ти изписани? И какъв - обикновен аспирин ли пиеш или протект? Това тази д-р Тодорова ли е, за която толкова мн съм чела във форума?
*

Anonymous

« Отговор #4 -: Юни 25, 2006, 11:37:20 am »
\

Ами аспирина ми го изписа Конова, а цефазела ми е за Хашимотото А за Тодорова нямам думи страхотен специалист -ендрокринолог ако искаш нейни координати мога да ти дам .Аз съм от Бургас и ходя в София при нея.
« Отговор #5 -: Юни 25, 2006, 14:16:10 pm »
Към моята ендокриноложка /Д-р Беатриче Панчева - Плевен/ ме насочи Доц. Конова. Не мисля  за момента да я сменям, но може да ми изпратиш координатите на Д-р Тодорова....
*
Re: за колко време /ТАТ и МАТ/
« Отговор #6 -: Юни 27, 2006, 21:01:34 pm »

Тел.й е 0888452556