Аз от вчера чета и много се чудих да вярвам или да не вярвам... Може би първоначално ме отблъсна това, че е дала степче за вечеря. Добре ама как има пари за степче, а няма за 2 картофа примерно (мисля, че ще излезе едно и също като сума). Не вярвам някой да е дарил степче. Ясно е, че всички имат финансови проблеми в тази криза, особено ако са повече и децата. Вярвам, че е трудно и че може и да не е вземат на работа, но може би причината е и това, къде е мъжа и, а не само децата. Не мисля, че всички работодатели са толкова коравосърдечни, особено като чуят за тризнаци.
Другото, което си мисля е - нали живее в общинско жилище, някой е писал, че живее с майка си и брат си, това означава ли че 3 възрастни живеят в общинско жилище с наем от около 30лв. И останалите двама възрастни какво правят? Щом нея не я взимат на работа заради децата, те не работят ли? И ако не работят, защо ще пускат децата на градина като нямат пари да я плаща...
И между другото дете, което е с ТЕЛК не плаща такса за ДГ. А от статиите разбрах, че двете са с ТЕЛК.
Ей такива мисли се въртят в главата ми и се чудя да вярвам ли, да не вярвам ли...