авалон, аз съм съвсем прясно заплодена с 3 бр.замразени и мога да споделя при мен как протече и какво платих . Дебне се овулацията /за тези 3 прегледа на 10,12 и 14ден не се съм плащала/, може да се сложи прегнил или пък не - на мен ми сложиха прегнил, който си имах от вкъщи. после като се видя че е имало овулация се разбрахме за деня на трансфера. Прави се на деня на който са замразени обикновено, но на мен решиха да ми слагат РВМС /за "лепило"/, та се наложи да ми ги размразят на 3-ти ден /когато са замразени/, а да ми ги върнат на 5-ти ден. Самия трансфер струва 450 лв. и това е всичко . Мен пък ме притеснява следното нещо- как са сигурни точно кога е овулацията-ето сега например на 12-тия ден имах фоликул 20мм, д-р Персенска каза "всеки момент сигурно ще ти е овулацията", сложихме прегнила същата вечер и бях извикана на предглед на 14-ти ден. Овулацятя беше минала и преброихме този ден 14-тия за ден на овулацията , защото тогава сме го видяли...?! Ами ако се е спукал на 12-тия ден вечерта ? Или на 13-тия? Значи всички сметки за трансфера нататък са грешни /кое 3-ти ден, кое 5-ти/? Не е ли така? Това много ме притесни при ЗЕТ, че нямаш пункция от която да броиш дните. Иначе много лека процедура поне при мен, съжалявам че нямам още замразени да си пробвам през месец.