Здравейте, момичета!
Доста време не бях влизала в темата. Поздравления за всички смели бъдещи мами, които междувременно са успели да видят двете чертички. И успех на всички, на които в момента предстоят процедури или вече са в процедури.
Искам да ви попитам дали знаете ще излизат ли в коледна ваканция нашите доктори и ако да, кога? При нас нещата много се усложниха и все още не можем да стигнем до третия си опит. От юли насам все нещо изследваме: първо генетични, после операция от варикоцеле на съпруга ми, после лекувахме инфекция при мен заради спадналия имунитет. В началото на септември бяхме тръгнали да правим биопсия, когато при един от прегледите докторката изобщо не хареса матката; прекратихме прегледите за биопсия и вместо нея, насрочихме хистероскопия. Хистерото мина преди няколко дни, махнали са разраствания (предполагам, полипи), и сега ще ходя на промивки.
Та, да си дойдем на думата за коледната ваканция - седя сега и се притеснявам дали изобщо ще успеем да се вместим в свободните седмици до края на 2012. Ако след хистерото правим и биопсия и в същото време докторите ще излизат в коледна ваканция, по мои изчисления цикълът ми тогава ще съвпадне с коледната ваканция и ще останем чак за края на януари. И ми е много притеснено, защото вече съвсем не мога да предвидя как ще се развият събитията. Тръгваме за едно, оказва се друго, и процедурата бяга ли, бяга... Не знам дали може да преминем директно към опита без биопсия; според имуноложките е добре да се направи и биопсия, за да сравнят някакъв показател за имплантация, но още не съм ходила на промивка и не знам д-р Персенска какво ще каже със/без биопсия (преди втория опит правихме биопсия и тя беше добра, но това беше в далечния месец април). И седя сега, и се притеснявам, и броя дните в календарчето, и смятам едни цикли... Луда работа вече.