Такааааа. Да се запиша и аз
Първо по поста на Смайли:
Моята количка е "тежка"(около 13кг), но досега освен пъхането в колата не съм срещнала други пречки, така че не се брои
За мен това не е критерии, но страшно зависи от стила на живот - преценете внимателно! Аз съм или с нея по равно или с колата, така че носене не ме плаши. Асансьорът ни също е на партер - ако сте в панелка например има едни стъпала до асаньора в повечето случаи
За
събирането в асансьор напълно подкрепям! Аз мислех нашия за малък, а се оказа че в доста други още по-трудно бих влязла
Аз реших този проблем като избрах количка, която леко се сгъва и се напъхваме в асаньора - е не е подходяща за употреба от баби и други подобни, защото изисква лека гимнастика, но аз продължавам да съм си "за"
Друг фактор беше, че аз исках да е с една дръжка и продължавам да смятам това за важно, но мисля че тук избора е универсален
Да може да се сменя посоката на движение - още не съм се възползвала активно, защото тепърва вадя седалката - досега беше в кош за новородено, но продължавам да смятам че това е много задължително!
Да е маневрена и проходима - тук имам леко по-различно мнение. Срещам и много проходими и хубави колички с не чак такива големи гуми (тези на моята едно дете ги сравни с тези на колелото си
). Само че там разковничето не е в големината а в качеството, материала и технологията. Има и колички с големи гуми, но с ужасно "тежки" лагери и бутането е ад!
С останалите три се съгласявам на 100%
Ако днес трябваше да си купя количка бих купила същата
Не бих купила същия кош за новородено или по-скоро не бих купила въобще такова нещо - ще си взема най-хубавата кошница на макси кози например и да я ползвам нея с количката
реално докато е малко бебето яде на 3часа и ако не е лято и не е на АМ реално разходките са кратки и му няма нищо в нея
Аз също на моменти се оглеждам в по-леките варианти и за мен това което ми харесва по улиците са отново на bebe confort/macxi cosi elea/loola
Причината - изчистен и стабилен дизайн, определено изглеждат доста стабилни на улицата, съвместими са с всякакви кошове/кошници на макси-кози, които са и най-масово разпространени