0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #380 -: Януари 12, 2015, 11:04:59 am »
Каквато и количка да изберете и колкото и малка да ви се струва спрямо другите в магазина, моят съвет е винаги да мерите асансьора и багажника на колата, защото аз мислех, че нашият асансьор е малък и го мерих, а се оказа че асансъорът при родителите ми е по-тесен дори...
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #381 -: Януари 12, 2015, 11:19:49 am »
Мимата знаете ли, дали се събира в стандартен асансъор :lol:

« Отговор #382 -: Януари 12, 2015, 11:47:03 am »
Ина мен много ми допада Зипи спорт, но се сега се чудя, тя ли да е или S-line на Адвор. Иначе наистина са малко по големи от другите.
*
« Отговор #383 -: Януари 12, 2015, 12:57:49 pm »
Здравейте,
аз цяла сутрин изкарах в разучаване на s-line на Адбор. Честно казано много ми хареса, освен това е на по-ниска цена от Зипито.  Разбира се, трябва да я видя и на живо, но към пролетта живот и здраве.  :) Иначе мен ме устройват размерите й, защото живеем в къща, я колата ни е голяма.
« Отговор #384 -: Януари 12, 2015, 15:14:53 pm »
Момичета, които сте избрали S-Line, имайте предвид и мнението на Jbrul от преди време. Тя доколкото разбрах е търгувала или търгува с детски колички. Под Галикс се има предвид точно количката на Адбор в ето този десен.
http://baby.galix.bg/2106/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%88%D0%B0-s-line-galiani

Аз бях зачекнала темата с тези колички, защото в квартала има много такива, а цената им е добра.

Но за комбинирана, дето условно ще я буташ 3 години - тцъ. По-скоро е рядкост да се окаже здрава, вместо да е правило. Та за тия "галикс" - това ми е мнението. Вече имам две клиентки с деца под една година, които си купиха други колички от мен и шитнаха въпросните "галикс". При все, че не се предлагат на пазара супер отдавна, само при мен вече две жени да не са доволни от тях - не е хич пренебрежимо малко.
"Галикс" -а имат и едни дизайни на точки. Та двете майки и заради точките много ги харесали де. От мен си взеха също колички с дизайн на точки  :lol:, ама тип  "Макларън". Имам и обратна връзка разбира се и двете са много доволни и то доста по-доволни сравнено с предишните, които са ползвали. За сравнение просто - "моите" ги платиха по 260лв, срещу 650 за другите. Дори да се купи допълнително столче за кола - пак е по-добре и като цена, нямат кош за новородено, но са подходящи за ползване от раждането, понеже лягат под много тъп ъгъл.

Ами то не е баш мое мнение Смайли, а на майки ползвали такива колички. На едната й падало колелото 20 пъти примерно. Предполагам щом са хукнали да ги подменят толкова скоро след покупката им - няма да е било заради прежалими недостатъци. Не бяха жени дето се целят в някаква гъзария да кажеш, че какви фръцли ме налазват - да не ги захващам  :lol: Съвсем нормални, приятни момичета , искаха здрава и удобна колички, явно тия не са им били такива. Все пак са само две жени те, ама толкова са попадналите при мен просто. Та хем е  обективно, хем не чак толкова, предвид колко такива колички има купени и колко недоволни от тях съм срещнала лично.
Но да съм го споделила, като го знам все пак :)
« Последна редакция: Януари 12, 2015, 15:16:54 pm от 47 Smiles »
*
« Отговор #385 -: Януари 12, 2015, 16:27:43 pm »
Момичета, които сте избрали S-Line, имайте предвид и мнението на Jbrul от преди време. Тя доколкото разбрах е търгувала или търгува с детски колички. Под Галикс се има предвид точно количката на Адбор в ето този десен.
http://baby.galix.bg/2106/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%88%D0%B0-s-line-galiani

Аз бях зачекнала темата с тези колички, защото в квартала има много такива, а цената им е добра.

Но за комбинирана, дето условно ще я буташ 3 години - тцъ. По-скоро е рядкост да се окаже здрава, вместо да е правило. Та за тия "галикс" - това ми е мнението. Вече имам две клиентки с деца под една година, които си купиха други колички от мен и шитнаха въпросните "галикс". При все, че не се предлагат на пазара супер отдавна, само при мен вече две жени да не са доволни от тях - не е хич пренебрежимо малко.
"Галикс" -а имат и едни дизайни на точки. Та двете майки и заради точките много ги харесали де. От мен си взеха също колички с дизайн на точки  :lol:, ама тип  "Макларън". Имам и обратна връзка разбира се и двете са много доволни и то доста по-доволни сравнено с предишните, които са ползвали. За сравнение просто - "моите" ги платиха по 260лв, срещу 650 за другите. Дори да се купи допълнително столче за кола - пак е по-добре и като цена, нямат кош за новородено, но са подходящи за ползване от раждането, понеже лягат под много тъп ъгъл.

Ами то не е баш мое мнение Смайли, а на майки ползвали такива колички. На едната й падало колелото 20 пъти примерно. Предполагам щом са хукнали да ги подменят толкова скоро след покупката им - няма да е било заради прежалими недостатъци. Не бяха жени дето се целят в някаква гъзария да кажеш, че какви фръцли ме налазват - да не ги захващам  :lol: Съвсем нормални, приятни момичета , искаха здрава и удобна колички, явно тия не са им били такива. Все пак са само две жени те, ама толкова са попадналите при мен просто. Та хем е  обективно, хем не чак толкова, предвид колко такива колички има купени и колко недоволни от тях съм срещнала лично.
Но да съм го споделила, като го знам все пак :)
В сайта на въпросната фирма Галикс, пише че количките имат 1 година гаранция. Нещо не ми е ясна схемата - щом са се оплакали майки на деца под 1 година, значи гаранцията на количките не е била изтрекла - нямало ли е възможност за подмяна? Те обаче решават, че количката не става и купуват нова от друго място???? Също така как два случая се превръщат в база за извод, че масово моделът дава дефекти????
« Последна редакция: Януари 12, 2015, 16:32:29 pm от kati_vm »
« Отговор #386 -: Януари 12, 2015, 16:43:53 pm »
Kati_vm, споделяме мнения. Всеки сам решава за себе си  :D
Успех в избора!
*
« Отговор #387 -: Февруари 15, 2015, 21:28:29 pm »
Минавам да си похваля количката Mutsy Evo. Успешно извози баткото. Сега ще видим дали ще извози и братчето :)

La vita è bella
*
« Отговор #388 -: Февруари 16, 2015, 14:19:35 pm »
А аз да кажа, че съм доволна от Quinny jogger, триколка, изгледала две деца и чака следващото. :-)

« Отговор #389 -: Февруари 16, 2015, 14:37:45 pm »
И аз като Blue_sky съм с Quinny и съм много доволна  :D
« Отговор #390 -: Февруари 16, 2015, 14:51:08 pm »
Аз пък ще се опитам да обобщя кое за мен е важно при изборът на количка. :D

Да е лека - колички от по над 10 кг за мен са много тежки. Много пъти ми се е налагало да я вдигам моята по различни поводи (в гардския транспорт, в някой подлез, в пощата че е със стълби, като спре тока и няма асансьор и т.н.).
Да е компактна - да се събира в малък асансьор. Вече няколко майки около мен се оплакват, че количките им не се събират в асансьора ...
Да може да се сменя посоката на движение - бебо изобщо не обича да му пече слънце. Ползвам и допълнителен сенник, но така му скривам гледката. Обичайно по време на разходката поне два пъти сменям посоката на коша, така че слънцето да му е в гръб.
Да е маневрена и проходима - повечето това го свързват с големи гуми и голяма количка, но според мен не е съвсем така. Да, добре е гумите да не са от малките двойните, но не е задължително и да са много големи.
Текстилът да може да се пере в пералня.
Да има голям и удобен багажник.
Летният кош да има пълно легнало положение.

И май това е :)
*
« Отговор #391 -: Февруари 16, 2015, 22:48:30 pm »
Такааааа. Да се запиша и аз :)
Първо по поста на Смайли:
Моята количка е "тежка"(около 13кг), но досега освен пъхането в колата не съм срещнала други пречки, така че не се брои :) За мен това не е критерии, но страшно зависи от стила на живот - преценете внимателно! Аз съм или с нея по равно или с колата, така че носене не ме плаши. Асансьорът ни също е на партер - ако сте в панелка например има едни стъпала до асаньора в повечето случаи ;)
За събирането в асансьор напълно подкрепям! Аз мислех нашия за малък, а се оказа че в доста други още по-трудно бих влязла 8O Аз реших този проблем като избрах количка, която леко се сгъва и се напъхваме в асаньора - е не е подходяща за употреба от баби и други подобни, защото изисква лека гимнастика, но аз продължавам да съм си "за"  :lol:
Друг фактор беше, че аз исках да е с една дръжка и продължавам да смятам това за важно, но мисля че тук избора е универсален :)
Да може да се сменя посоката на движение - още не съм се възползвала активно, защото тепърва вадя седалката - досега беше в кош за новородено, но продължавам да смятам че това е много задължително!
Да е маневрена и проходима - тук имам леко по-различно мнение. Срещам и много проходими и хубави колички с не чак такива големи гуми (тези на моята едно дете ги сравни с тези на колелото си :lol:). Само че там разковничето не е в големината а в качеството, материала и технологията. Има и колички с големи гуми, но с ужасно "тежки" лагери и бутането е ад!
С останалите три се съгласявам на 100% :lol:
Ако днес трябваше да си купя количка бих купила същата :lol: Не бих купила същия кош за новородено или по-скоро не бих купила въобще такова нещо - ще си взема най-хубавата кошница на макси кози например и да я ползвам нея с количката :) реално докато е малко бебето яде на 3часа и ако не е лято и не е на АМ реално разходките са кратки и му няма нищо в нея ;)
Аз също на моменти се оглеждам в по-леките варианти и за мен това което ми харесва по улиците са отново на bebe confort/macxi cosi elea/loola :) Причината - изчистен и стабилен дизайн, определено изглеждат доста стабилни на улицата, съвместими са с всякакви кошове/кошници на макси-кози, които са и най-масово разпространени :)
« Отговор #392 -: Февруари 17, 2015, 10:25:37 am »
Забравих да напиша, че според мен е добре и да се сгъва лесно - с едно движение и щрак  :lol:
Шасито на моята количка стои отвън, за да не ми цапа вътре. Сгъвам го, за да не пречи, а кошът си го прибирам вкъщи. Та затова ми е важно.
*
« Отговор #393 -: Февруари 17, 2015, 12:10:44 pm »
Забравих да напиша, че според мен е добре и да се сгъва лесно - с едно движение и щрак  :lol:
Шасито на моята количка стои отвън, за да не ми цапа вътре. Сгъвам го, за да не пречи, а кошът си го прибирам вкъщи. Та затова ми е важно.
Подкрепям! Нямам наблюдения как се сгъват повечето колички (освен тази на сестра ми тип лятна, с която никога не се оправям 8O), но си е важно! Моята се сгъва с две ръце, но се разгъва кажи речи с един пръст и при положение че седмично я сгъвам и разгъвам средно 10 пъти за в колата си е практично :lol:
« Отговор #394 -: Февруари 18, 2015, 09:54:25 am »
Едно бързо въпросче- количка 3 в 1 или един кош с различни положения?
*
« Отговор #395 -: Февруари 18, 2015, 10:25:38 am »
Едно бързо въпросче- количка 3 в 1 или един кош с различни положения?
Един кош с различни положения и кошница (и) за кола.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #396 -: Февруари 18, 2015, 10:50:40 am »
Додо, аз си купих 3 в 1, но отсегашната гледна точка как ми изглеждат нещата.

Кошът за новородено е необходим, ако бебчето е зимно, пролетно или есенно. Ако е лятно, спокойно може и без него. Моето бебе е пролетно и го ползвахме точно 2 месеца. Въпреки това и сега пак бих си взела, и то не защото пази толкова от студ, а от вятър и директно слънце. Все пак, ако бебето ще се роди в периода май-юли, август не бих дала пари за него.

Обикновеният кош
е добре обаче да има пълно легнало положение. Аз започнах да го ползвам от началото на третия месец и това си беше важно. При някои модели колички летният кош е за 6+ месеца обаче.

Кошницата за кола
- не бих си я взела от сегашна гледна точка. Бих взела направо хубаво (надеждно) столче за кола за възраст 0-18 месеца, което да може да се монтира обратно и по посоката на движение. Някои майки обаче много я ползват тази кошница - слагат я на шасито и така возят бебето или я използват вкъщи вместо шезлонг. Аз не съм го правила това, защото ми се струваше хамалогия да я местя - ту в колата, ту не. Освен това ми изглеждаше малко неудобна за бебето (вътре стои малко свитичко, а не хубаво полегнало). Нашата си стоеше само в колата и не съм я сваляла изобщо, въпреки че можех да я слагам на шасито и така да возя бебето. Кошницата за кола често умалява преди бебето да е станало на 1 г. Нашата не ни е малка, но вече я смених, защото бебето протестира да е толкова полегнало. Иска да седи детето  :lol:

И само една вметка. Много харесвам количките Jane. Техният matrix кош става и за столче за кола. Само че една приятелка си взе такъв кош (+ летен кош) и се оказа, че бебето не се събираше вече в него като стана на 3 месеца (беше по-едричко - 7 кг). И в един момент тя увисна без кош, защото летният й е за 6+ месеца (освен това е много открит, а нейното бебе е зимно), та се наложи да вземе количка назаем за 3 месеца  :(
*
« Отговор #397 -: Февруари 18, 2015, 11:54:26 am »
Такаа, и аз да разкажа от сегашна гледна точка.
Имам количка със зимен кош, трансформиращ се в летен. Както се вижда бебето ми е зимно,  въпреки това коша като зимен броени пъти го използвах, колкото да не е без хич. Основно разхождах в кошницата за кола сложена на рамата на количката. Тази кошница ми се оказа безценна защото Нора обожаваше да е в нея, оказа се ергономична и удобна за нея. Ползвах я за колата, за консултация, успокояваше се в нея денем в къщи, разходките, (по обясними причини кратки зимата) пак в нея, ако сме някъде - пак в кошницата и до нас. Живеем в къща, рамата на количката стои на партера, свалях я директно в кошницата и я закачвах на рамата. Общо взето експлоатация голяма на кошницата до скоро, когато порасна, омаля й, натежа и взехме столчето за кола.  Ползвам коша на количката като летен, което ме кара да сменям количката с изцяло лятна за да е по-лека и компактна, въпреки, че сегашната е сравнително лека, даже и в асансьора на майка ми влиза цяла (като видях тогава повярвах), оказа се и здрава и удобна, доволна съм но ... скоро ще започнем често да пътуваме и катуна да е една идея по-малък.
Доверих се на съфорумка (доста веща с количките), че ми е напълно излишен зимни кош и не съжалявам. Тя дори ми препоръчваше направо лятна количка с пълно легнало положение, зимните месеци с един хубав, дебел чувал няма проблем, не я послушах, е, сега ще сменям количка.
Та така, аз зимен кош отделен и от сегашна гледна точка не бих взела.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #398 -: Февруари 18, 2015, 17:52:16 pm »
В общи линии, много зависи от стила на живот и от бебето. И тъй като няма как да се знае какво ще е бебето - дали ще предпочита да се вози или ще се носи повече, то човек много добре трябва да си прецени начина на живот.
На мен кошът за новородено (зимен кош) ми бе много удобен и го ползвахме 4 месеца докато ни умаля. Ако излизате от вкъщи само с количката навсякъде си е удобен, широк и т.н.... Ако обаче сте като мен и излизате на 90% от блока само с колата, то тогава трябва да се носят и кошницата и коша за количката и става хамалогия...
Същото важи и за кошницата за кола. Ако ще ходите с бебето с кола от време на време нанякъде, или няма да сваляте коша както Смайли е казала, то наистина коша е безсмилен - вземете си хубав стол 0-18! Само че, аз постоянно го слагам и свалям в колата и ако трябваше да го правя това като беше малък и зимата определено нямаше да стане работата - грабвам кошницата и ми е мнооооого по-удобно! Сега обаче вече (7кг) е много тежко, така че реално при едно по-едро и доносено бебе тази работа бързо отминава...
За жалост в България не се продават масово от комбинираните кошове, единствения подобен е този на Jane мисля. На мен сестра ми ми даде нейния и ако днес купувах количка бих си поръчала такъв от чужбина. Той е ето такъв http://www.turbulon.com/photos/uploads/images/Positions%20RC2.jpg
https://www.google.bg/search?q=red+castle+rc2&espv=2&biw=1366&bih=653&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=mbPkVOHHIcfmywOavYLwAQ&ved=0CB4QsAQ#imgdii=_&imgrc=PoNTQA9-OppZJM%253A%3BVUYmKXpyfXB1bM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.turbulon.com%252Fphotos%252Fuploads%252Fimages%252FPositions%252520RC2.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.turbulon.com%252Fpuericulture-se-balader%252Fpuericulture-siege-auto%252Fpuericulture-siege-auto-des-la-naissance%252Fsiege-auto-rc2-complet%252F%3B800%3B482
(red castle rc2)(забелязах че се продава и като mutsy traveler 2go или нещо подобно) и е 0-9кг, но сгънат е типична кошница, а разгънат е напълно легнало анатомично гнездо за бебето. Да не споменавам, с това покривало отгоре колко е удобно и въобще да си призная тук след мнооооогото търсене не видях нищо дето да се доближава до това дори! За следващото бебе ще се постарая да си намеря адаптори и да си го ползвам на количката :)
*
« Отговор #399 -: Февруари 18, 2015, 19:16:14 pm »
Тъкмо гледах подобен кош във Вис Виталис, не го намирам от онлайн търговците, но ето го по каталог: http://www.babybecool.es/en/collection/twice/
Смущава ме теглото му - 6 кг кош плюс още толкова бебе и става невъзможно да се вдигне с една ръка.  Все пак ще го мисля отново като наближи време за купуване.  Самата количка е по-скоро лека, което е другото предимство.
Любопитно ми е дали някой я е ползвал и какво мислите?