47 Smiles,
Още преди да забременея накарах мъжа ми да измери асансьора Имаме съседи с бебче и си купиха много хубава, но голяма количка и спорехме дали влиза с мъжа ми та оттам Та поради разни допълнителни врати на кабината и т.н. "използваемият размер" е 74х84 или нещо такова.....еми почти няма колички дето да влизат
Mоusyt, това си е проблем и то най-вече с дължината на количката, не толкова с широчината. Имай предвид, че много модели са дълги и по 100 см., основно тези на които се регулира височината на дръжката. Много внимателно трябва да избирате.
Maclaren са наистина доста компактни и леки. Отиди да ги разгледаш в някой магазин. Нямат вариант с кош за новородено, но имат изцяло легнала позиция, която е подходяща за тази цел. Имат и порт бебе - което е мек кош за новородено, но е една идея по-тесен от стандарните кошове и май се слага върху, а не на мястото на стандартния кош. Продава се отделно. В много магазини ми ги препоръчват. Моята приятелка си купи такава и е много доволна. Малко са по-скъпи, но може да се дебне за промоция.
Дано се включи все пак някой с отзиви за по-компактните модели.
Момичета, имайте предвид, че на някое по-едро дете/бебе може да му е малко тясно в най-тесните колички. Когато сте зависими от асансьора, тогава е друго нещо.
За София бих препоръчала нещо по-стабилно поради особеността на трасето.
Блу, според мен сегашните модели са широки в долната си част, точно за да са по-стабилни на пътя, но не са по-широки в горната част, т.е. кошовете са стандартни. Шасито стърчи доста повече от коша обичайно и това е масово. Непрекъснато шпионирам чуждите колички навън
Старите модели са с по-малки гуми и шаси, изравнено с коша. Много хора предпочитат именно тях.