Моите са родени по̀ на север (не в Норвегия, но все пак). Няма бебе, което да не го извеждат тук, защото е студено или защото вали. Ако ти се вижда толкова студено, можеш да сложиш покривалото за дъжд, но все пак е хубаво прозорчето да е отворено, за да може да диша. Не им пречи студеният въздух. Важно е иначе да са добре опаковани. Децата си свикват, че всеки ден ходят на разходка. Тя ги успокоява. Ако моите не ги изкарах един ден (или се опитах), то не бяха ревове, не бяха чудеса. И докато ги облека, се е случвало да се успокоят и да заспиват. И обикалянето с количката у дома не стигаше. Трябваше да сме навън, да подишат въздух.
Миналата зима бяхме в София (отдавна не се бях прибирала през зимата). Не беше студено, но въздухът беше осезаемо мръсен. И в Берлин и Люксембург, където сме живели с децата, се оплаква Грийнпийс и подобни организации, че въздухът е мръсен, но в София е направо ужасен.
Е, ако живеете в някой квартал с голям парк наблизо или сте в подножието на планината, тогава е по-добре.
Успех в избора на количка! Моята я купих точно в твоите седмици
Препоръча ми я съфорумка. Просто дебнех да видя дали ще го има моя цвят на разпродажба.
Има много хубави колички. С тези, които се продават в България, не съм много запозната, но от другите са хубави и на Бритакс, ТФК (но те са по-скъпи). Според мен е много по-важно да се купи читава количка и чувал отколкото скъпо легло (леглото си е легло) или дрехи (много бързо ги израстват, най-добре, ако някой ви предложи назаем или да ви подари, за бебето не е проблем. Купете си едно нещо ново, защото ви е мерак! Другите неща ще видите колко е хубаво, че просто ги има.).