Момичета,
Прегледах темата и не намерих каквото ми трябва, така че - помагайтееееее!
Имам нужда от лятна количка. Не се отказвам за нищо на света от моята си, много ми е удобна, още повече откакто малкия натежа, а и нося доста багаж със себе си и големите гуми са си необходимост. Напоследък обаче доста често тичам нанякъде за малко, нали съм сама и се налага да влача дребния навсякъде с мен и ми идва в повече да го влача на ръце, да го чакам да ходи и вдига всяка пръчица и боклуче. От друга страна често влача и разни чанти с мен и миналата седмица буквално тялото ми на няколко пъти отказа на опита ми да кача от колата дребния, раницата с лаптопа, чантата на бебето, раничката от яслата,.... А да сгъвам и разгъвам голямата количка всеки път като дори не знам кога ще ми потрябва не ми се вижда необходимо. Та съм намислила да си карам голямата количка по разходки, но да си метна една лека в багажника за такива ситуации. А и ще пътувам до Лондон по Коледа и мисля също че за там малка ще ми е по-удобна.
Не ми се дават крайно много пари, т.к. той напоследък доста често отказва да сяда в количка, в стола за кола и т.н. и не знам да не се окаже неизползваема. Не държа да е най-леката и компактна възможна, все пак в колата ще я возя, но да се сгъва на един път (без да и се демонтира седалката), и сгъването-разгъването да стават с една ръка както се казва или с минимални усилия. Може да няма пълно легнало, ама все пак нещо полегнало да не спи прав. Държа да има кошница за багаж, дъждобран и хубав сенник и да е максимално лека за бутане (последното го уточнявам, защото ми услужиха с една лятна и трябваше да я бутам с две ръце и един крак за да върви
). Гледам напоследък и не знам защо но на мен ми се струва, че двойните предни гуми са по-неманеврени от еденичните - някой с наблюдения? По-голямата част от количките са с двойни гуми, но и на живо и в магазина като ги пробвам пак ми се струват по-трудни за бутане (Макларън не ги броя, защото в Софийските магазини има заредени само модели по 400+ лева и хич не съм ги и гледала...).
Едното, което отговаря на критериите ми и в момента е намалено на 159лв та си е супер цена е:
http://www.hippoland.net/chipolino-ljatna-kolichka-vip-rio-grafitНо малко се тревожа, защото стола ни за кола е на Чиполино и доста мога да плюя откъм удобство...Ако някой е ползвал подобна количка да сподели.
Другото е това:
http://www.hippoland.net/chicco-kolichka-lite-way-fluo-green-limited-edition-79301-81, като я има намалена в mothercare за 179лв, но се колебая защото е последна и е цвят сиво+малина