Пържени кюфтета и картофи на фурна.
бисквитена торта с млечно-маслен крем(аз си имам една любима рецепта, от нашия форум, но не си спомням вече кой я пусна)
Ето я и рецепта (за съжаление не мога да удебеля текста, защото пиша от офиса и сме резнати. Моля някой Мод да го направи!;-))
Бисквитена торта с млечно-маслен крем
1 л. мляко
2 ч.ч. захар
/ * ако прецените, че това количество захар е много за вашия вкус
може да го направите по-умерено с 1 ч.ч захар/
3 яйца
7 с.л. брашно
2 ванилии от българските (или 1 на Др.Йоткер)
1 пакетче масло
кората на един лимон (настъргана)
По-голямата част от млякото се слага с 1 ч.ч. захар да заври. Отделно се разбива смес от малко прясно мляко + яйцата +брашното. Яйчената смес се сипва на струйка във врящото мляко и се бърка докато се сгъсти, отнема не повече от 5-6 минути. След сваляне от огъня се слагат ванилиите и маслото. Препоръчвам да се направи с хубаво масло;-). Накрая се слага настърганата лимонова кора.
Най-удачни според мен са бисквитите на Нестле "Житен дар" - достатъчно тънки са и попиват от крема и не е необходимо да се топят в мляко.
Отгоре се поръсва с едро смлени орехи и ситно настърган шоколад (може и без!)
Много е важно да се спази точно рецептата, за да може тортата да има вид и да се реже. Ако се увеличи или намали някоя от съставките на крема или се разтича, или става много стегната, но винаги е много вкусна!;-)
Да ви е сладко!