0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #640 -: Януари 02, 2013, 15:14:33 pm »
Мише, снимах я, ще кача снимките, но са в апарата още. Те и моите торти на вид много не стават, но на вкус са уникални. А, тази другата, шоколадова, твоята де, съм си я заплюла за следващия празник. Моят мъж обича да готви пиле с гъби и зелен лук, а аз се сетих за кисело зеле и ориз.

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #641 -: Януари 02, 2013, 15:17:49 pm »
Ние унищожихме вече всичко от нова година, та днес пак ще се готви - по скоро ще работи скарата - свинска плешка, сланинка и пилешки шишчета.  За гарнитура ориз с маслини, гъби, лук и моркови (плънката от рецептата ми за шарана) и за салата отново пипер, моркови и сирене с чесъм този път.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #642 -: Януари 02, 2013, 16:26:09 pm »
Чета Мими и мисля да хващам през Велико Търново байра и ей де е Варна,
като ги е наредила шишчета, плешка, печен пипер, еййййй "вредна" булка!

Душе, и аз с кисело зеле мислех, но мишоците не са любители,
та май на фурна с ориз и зеленчуци + супа! Благодаря!

За Тортата на която линк дадох, много важно е да се сиропират блатовете.
Те и от крема поеха, но леко сиропирани с подсладено мляко, бяха много приятни!
И още, аз пекох един блат...голяма грешка, той се изду, после се пукна....
После рязах, кърпих с крема и накрая се получи полусфера, но това само аз си го знам  :lol:
Увеличих и една идея продуктите за крема, че ми се стори малко 200 мл сметана на крем.
Добре стана, малко по-светъл, но пък ми стигна, иначе трябваше да е по-тънък слоя между блатовете.
Спамя тука, много да ме извините!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #643 -: Януари 02, 2013, 18:54:02 pm »
Честита нова година, здраве и вкусни манджи :-)
Супа топчета
Пиле с ориз
Салата ряпа с морков

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #644 -: Януари 02, 2013, 19:36:09 pm »
Ето това беше моята зимна приказка:



А тази вечер сме на:
домашен хляб, сирене, кашкавал и липов чай - малко да разтоварим след празниците
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #645 -: Януари 03, 2013, 06:02:41 am »
stoeka71 , много ефектно, къщичката от какво е,
а основата? Как ви сърце даде да я изядете после  :lol:

 :eat: от вчера
Кокошка супа
Кокошка с ориз и зеленчуци
Кремче ванилия и банан

 :eat: днес
Таратор
Спагети
Крем карамел
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #646 -: Януари 03, 2013, 11:42:14 am »
Снощи разтоварихме с препечен хляб със сиренца - разни видове и малко винце.
Тази вечер ще готвя: пиле с грах и пилешка супа
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #647 -: Януари 03, 2013, 13:31:41 pm »
супа топчета
пиле с ориз

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #648 -: Януари 03, 2013, 15:59:05 pm »
Обещаната снимка на торта "Гараш", която вече свърши.
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/407541_543196959024903_1877870340_n.jpg
Тук в разрез.
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/154592_543198325691433_543036527_n.jpg
А тук - рецептата.
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%88-%D1%88%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BD
И за да не е съвсем спам - днес само чай и кафе, а довечера - препечени филийки с чесново масло, сирене и чай.
Stoeka71, зимната ти приказка още не е започнала и тепърва предстои, ако питаш мен;) , но къщичката ти е прекрасна! И аз, като Мишето да те питам, как ви даде сърце да я изядете? ;)


Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #649 -: Януари 03, 2013, 19:14:03 pm »
Боб и пържени кюфтета

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #650 -: Януари 04, 2013, 13:50:54 pm »
Днес - телешко варено за закуска и обяд, а за вечеря - пържена таранка с картофено пюре и бира!  :lol:

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #651 -: Януари 04, 2013, 15:21:44 pm »
вчера пилешка супа, котлети на фурна
днес ще правя бърканата пица, но не съм сигурна в каква тава  :ask: фабричните на фурните стават ли? искам да е по-тънка.
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #652 -: Януари 04, 2013, 15:37:02 pm »
вчера пилешка супа, котлети на фурна
днес ще правя бърканата пица, но не съм сигурна в каква тава  :ask: фабричните на фурните стават ли? искам да е по-тънка.
Стават, като се разстели на почти цялата повърхност става тънка и хрупкава,  аз слагам и хартия за печене да не търкам тава.
Довечера вратни пържоли на фурна. Другото в движение ще измисля.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #653 -: Януари 04, 2013, 15:38:28 pm »
midge , застилаш тавата на фурната с хартия за печене и действаш!
Тази пица не става много тънка както ако разточиш тъничко стандартно тесто!

 :eat: днес

Мисия празен хладилник
+
Пържени картофи
Мързелив щрудел с ябълки
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #654 -: Януари 04, 2013, 15:42:02 pm »
благодаря ви
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #655 -: Януари 04, 2013, 15:47:49 pm »
Миш-маш, картофена крем супа.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #656 -: Януари 04, 2013, 16:02:38 pm »

Мише- пуйката само напълних вътрешността със зеле и я оставих върху зеле и зелев сок в тавата, загънах я навсякъде със зелеви листа и пекох около 8 часа на 70-80 градуса


:thankyousign: Мини, сега видях  :oops:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    birzata

  • ***
  • 225
  • След лошото винаги идва хубавото !!
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #657 -: Януари 04, 2013, 18:49:59 pm »
картофена супа
зелена салата
наденица на скара
кекс
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #658 -: Януари 04, 2013, 20:12:20 pm »
Mishanta, Du6ka токущо се прибирам от София, та ето :
основата е питка с мая - сол, захар, кубче мая, вода и брашно. Замесих, оставих я да втаса и я набодох добре с вилицата, да имитира неравна земна повърхност. Къщичката е от препечени филийки хляб за тостер и слепени с картофено пюре.
А като мина полунощ вече от всико ни се ядеше.

След малко ще направя свински пържолки с гъбен сос и картофена салата.
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-17!
« Отговор #659 -: Януари 04, 2013, 23:27:02 pm »
Stoeka71, благодаря за инфото, няма да се оправя, а и нямам такова търпение, но виж - Мишето сто на сто ще я изпробва при първия подходящ повод. ;)
Midge, аз също я правя в тавата на печката, тази по-плитката от комплекта, само че не слагам никаква хартия. Намазвам с олио и поръсвам с брашно, никакви ядове после - пицата се отделя цяла, след като си я нарежа. Страшно бърза и вкусна, колкото и пъти да я направиш, провал няма да има. Стана ни любима! :)
Утре ще пробваме скумрията и сафрида, които мъжът ми си приготвя по специални рецепти преди Коледа още.