момичета, моля за помощ
Незнам дали си спомняте, навремето в сладкарниците се продаваше едно руло с жълт млечно-маслен крем, мммм
Някой да има идея как да го възпроизведа? Блатовете са ясни - пандишпан, но кремчето???
И за да не съм съвсем офф - паеля със зеленчуци и ябълков пай
Аз, много не си спомням за това руло
но се чудя, крема да не е от този с прясно мляко и яйца
В нета има точна рецепта (аз не съм правила)
Иначе, аз днес приготвих пържолки (първо ги сложих в марина ;)малко соев сос, 1 кафяна чаша вино, ама аз нямах и казаха, че ставало с ракия
и намазани преди това с мащерка, и със сол и пипер овкусени) после печени в тавичка с кръгчета топено сирене
)
Десерта го четох наскоро в едно списание
На дъното на тава с р :Pинг се намазва обилно масло, начупват се 1 пак маслени бисквити и се полагат върху маслото. Разбиват се 3 яйца, 1 чч захар, и пак крема сирене и се излива върху бисквитите. Отгоре плод пресен или от компот по желание и се пече в умерена фурна за 25-30 минути. отгоре аз положих и глазура, стана мн вкусен сладкиша и бързо се приготвя!