Радостинка за Лазаня правя доматен сос: задушавам лук, сипвам буркан домати да се сгъсти, слагам подправки-босилек, риган, мащерка, чесън 1-2 скил(може да са други, ако тези не ти харесват) и сипвам каймата вътре да поври малко и да стане на стружки. Бешамел-слагам 2-3с.л. брашно са пожълтее, добавям масло 2-3с.л. и наливам прясно мляко, като заври оставям около 5 мин, леко да сгъсти и спирам котлона. Редувам в тава бял сос, кори, доматен сос, като отгоре завършвам с бял. Настъргвам кашкавал - колкото имам 100-200гр и пека на 180 докато се зачерви кашкавала като слагам в средата на фурната или по-ниско тавата.
За сметаната и на мен ми се пресича и аз май бях питала как да я правя.
Вчера: качамак със сирене, св пържола със сметана и макарони.
Днес: Елда, заек с картофи и пил. супа.