печени пилешки бутчета
руска салата
mimi26,може ли рецептата за шпиковано печено свинско.
Благодаря предварително.
Сега видях, че си питала. Ето рецептата:
Шпиковано печено свинскоПродукти:
около 1 килограм и половина- 2 кг продългавато парче свински врат (или плешка) без кост, цяло парче задължително
2 с.л. лимонов сок
4 с.л. бяло вино
3 с.л. пълнозърнеста горчица
1 ч.л. (пълна) смлян черен пипер
1 ч.л. мед
2 с.л. олио
сол на вкус (по рецепта е 1 супена лъжица и половина сол, но аз сложих по-малко)
10 резена пушено филе(шунка или бекон), по дебело нарязани - може и без него
10 резена кашкавал (обикновен или пушен)
300 гр. пресни гъби
Приготвяне:
Смесвам горчицата, пипера, солта, меда, лимоновия сок, виното и 2 с.л. олио и разбърквам.
Нарязвам парчето месо на дебели резени (около 1.5 см), без да разрязвам докрая.
Поставям върху лист по-плътно фолио (или 2 по-тънки) и се намазва от всички страни с марината (включително и разрезите).
Завива се плътно във фолиото и слагам в хладилника да се маринова за 1 ден.(минимум 6 часа).
Маринованото месо се отвива от фолиото. Поставя се във всеки отвор резен пушено филе (или бекон) и резен кашкавал и гъби нарязани на филийки и се завива отново с фолиото. Фолиото трябва да е плътно затворено – отделя се доста сок от месото и маринатата, който трябва да остане в пакета при печенето.
Пече се около 2ч и половина. След като е готово месото, изцеждам отделилия се сос в касерола и правя с него сос бешамел.