0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #800 -: Ноември 04, 2012, 09:01:21 am »
Боги, движенията на бебетата предизвикват контракции. Поне при мен беше така. Дори накрая като лежах за задържане имаше моменти, на запис когато бях и мислих, че усещам контракции, а бяха движения. Сходни са. Засилваха се при мен като легнех на гръб. В тези седмици сигурно ходиш на запис вече и можете да го коментирате.
« Отговор #801 -: Ноември 04, 2012, 09:38:21 am »
Момичета, относно спането, не се препоръчва спане по гръб, защото се притиска не знам каква точно артерия, на дясно също не било добре заради черния дроб, казват-най-добре е на ляво. Разбира се, важно е да прецениш по себе си, но аз все още спя по ребро и малко по корем, колкото и да е странно, но не ми пречи.
Относно Шуслеровите соли, говорих с Михова, понеже съм се сдобила с хемоглобин 95, то не че не се очакваше, но до момента не съм пила умишлено желязо и други витамини, та я питах може ли да заменя Тотемата с Шуслерови соли. Тя каза, че с тях няма да постигна достатъчно бързи и добри резултати. Не че се изказа против тях, но останах с впечатление, че те са по-скоро за профилактика или като добавка, отколкото да мога да разчитам на резултат.
Иначе младежът е добре, 1 400 е вече, упорито си криеше муцунката, затова имам 4Д снимка на пишката му, явно ще му я подаря на сватбата)
*
« Отговор #802 -: Ноември 04, 2012, 11:08:00 am »
Имел, и ние си имаме снимка на атрибутите на младежа. :lol: Д-р Михова ни я направи  :lol:
« Отговор #803 -: Ноември 04, 2012, 15:05:38 pm »
Здравейте момичета!
Да ви се похваля - вчера ходих на първи преглед при доки да видим къде се е настанило нашето мъниче. На мястото си е. Видя се и с вагинален ехограф, и през корема също. Тя каза, че размера му отговаря на календарната възраст. Следваща среща насрочихме за след 2 седмици.
Аз се чувствам добре. Пиковото ми неразположение отпреди седмица в високата температура + ниско кръвно + висок пулс + главоболие вече е в миналото. Тя каза, че това може да е от бременността. Защото нямах никакви проявления повече на температури, т.е. не съм се разболяла, а явно е някакъв период от бременността. Каза ми да увелича малко дозата на утрогестана и фолиевата - вместо 2 пъти по 1, да вземам 3 пъти по 1. Искаше да вземам и аспирин протект по половинка вечер, обаче аз нямам тромбофилии (правих генетично изследване) и решихме, че не е необходимо.
Ами това са новините при мен.
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
« Отговор #804 -: Ноември 04, 2012, 15:54:01 pm »
Честито ,healthy,дано всичко е наред!
Момичета,да ви попитам-кога е добре да се пусне изследване за резус фактор?разбрах,че било особено важно да се направи при минали аборти,а аз не съм го правила.
« Отговор #805 -: Ноември 04, 2012, 15:56:54 pm »
Здравейте момичета!
Скоро ми предстои среща с моята ледена принцеса.Ще раждам със секцио по ред причини.Имам доверие на лекарката си, но днес като бях на преглед ме изненада с изречението:Другият път като се видим искам да знам с каква упойка искаш да раждаш!Аз си мислех, че от нея и от анестезиолога зависи, но тя е категорична , че иска и моето мнение.А аз изобщо не съм много в час по темата.Затова ви моля за мнение и вас!Благодаря предварително на всички ,който ще се включат!
« Отговор #806 -: Ноември 04, 2012, 15:59:12 pm »
Благодаря Афродита!
Резус фактора може да се пусне по всяко време. Хубаво е човек да има документ за това. Проблемно е, когато жената е с отрицателен фактор.
Аз си знаех резус-фактора, но нямах документ за това, и при първия мисед трябваше по спешност да ми пуснат, за да ми направят аборта. Но ип ри всяка интервенция свързана с кръв, при раждане и пр. е необходимо да имате докумет за това.
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
« Отговор #807 -: Ноември 04, 2012, 16:03:05 pm »
Благодаря ти,значи ще ги пуснем.при моя мисед изобщо не знам какво са ми пуснали,никаква документация нямам...даже и антибиотик не ми дадоха...така че значи е добре да се види.
« Последна редакция: Ноември 04, 2012, 16:18:21 pm от afrodita279 »
« Отговор #808 -: Ноември 04, 2012, 16:08:10 pm »
Еееее това е направо безотговорност да не ти изпишат антибиотик!!! Ама добре, че нямаш последствия!
Ама като пускате за резус-фактор, ако може да пуснете с него и някакви други кръвни изследвания, че от толкова изследвания вените ти ще станат на решето !!!
Аз лично за последните 7-8 месеца - всяки месец поне по веднъж са ме боли за какво лие, ако не и по повече пъти ... Че в някой момент да не се "скрият" веничките.. от ужас ! :-)
« Отговор #809 -: Ноември 04, 2012, 16:20:43 pm »
Абе може и да са ми сложили след абразиото,ама не са ми съобщили.както и да е,минало:)ами не знач какво друго тр да пускам-правя токсоплазмоза през месец,но друго нямам идея.Мисля да разпитам на прегледа ми вторник.
*
« Отговор #810 -: Ноември 04, 2012, 16:52:39 pm »
Здравейте момичета!
Скоро ми предстои среща с моята ледена принцеса.Ще раждам със секцио по ред причини.Имам доверие на лекарката си, но днес като бях на преглед ме изненада с изречението:Другият път като се видим искам да знам с каква упойка искаш да раждаш!Аз си мислех, че от нея и от анестезиолога зависи, но тя е категорична , че иска и моето мнение.А аз изобщо не съм много в час по темата.Затова ви моля за мнение и вас!Благодаря предварително на всички ,който ще се включат!

Ако няма медицински основания налагащи пълна анестезия, моето е мнение е, че спинална упойка е за предпочитане. По най-различни причини. Казвам го обаче с уговорката, че "най-добрата упойка е тази, която анестезиологът владее най-добре". Ако твоят има достатъчно опит със спинални - избирай този начин, щом държат на твоето мнение по въпроса.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #811 -: Ноември 04, 2012, 16:54:37 pm »
healthy, честито! Радвам се, че всичко при теб е наред. :) Сега стискам палци да продължава все така и накрая да се сдобиеш с един пухкав и гукащ резултат!  :crossfingers:
И при моя мисед не ми изписаха антибиотик, въпреки че завеждащия отделението беше наредил да го направят. Има много безотговорни лекари. Добре че нямаше някакви сериозни последствия.
afrodita279, по принцип това са първите изследвания, които ти пускат в момента на записването ти за ЖК тоест след 12-тата седмица. Ти досега не си ли знаеш кръвната група и резус фактора? Може да има проблем единствено ако ти си а отрицателен резус фактор, а таткото с положителен. Но за да ти направят абразио би трябвало да са ти взели кръв за определяне на кръвната група и резус фактора и ако си с отрицателен резус фактор след аборт се поставя една инжекция мисля че беше Анти Д гамаглобулин, която би трябвало да предпазва при евентуално следващо забременяване бебето да няма проблеми. Ако си с положителен резус фактор не би трябвало да имаш проблеми.

*
« Отговор #812 -: Ноември 04, 2012, 17:03:27 pm »
Miraxi, моето мнение се покрива с това на Джей.
Честито ,healthy,дано всичко е наред!
Момичета,да ви попитам-кога е добре да се пусне изследване за резус фактор?разбрах,че било особено важно да се направи при минали аборти,а аз не съм го правила.
Аз не знаех, че при аборт ти искат кръвна група.Това, че лекарят е пропуснал поне да попита за групата и резус фактора си е голямо недоглеждане. Аман от "специалисти"  :( :(
Но според мен е хубаво всеки да си ги знае и да си му стои картончето при личните долументи(на мен ми дадоха такова, когато си правих кръвните изслед-я при първата бременност). Да не се налага, но в случай на инцидент, ако се налага преливане на кръв да не се мотат лекарите с изледвания. Във всяка лаборатория ги правят.

*
« Отговор #813 -: Ноември 04, 2012, 17:43:33 pm »
Афродита, след като са ти правили абразио, не са ли ти пуснали изследвания преди това.
Два пъти са ме приемали в Шейново. Първият път със съмнение за извънматочна и тогава си спомням, че тъй като не можах да си покажа картончето с кръвната група и резус фактора, ми пуснаха и това изследване. Не се довериха на това, че аз им казвам коя група съм и кой фактор. Вторият път беше сега, в края на септември и пак изрично ме питаха, но този път им показах картончето. Държа го при документите за самоличност. Иванита е напълно права - в случай на инцидент това спестява време и спасява живот.
« Отговор #814 -: Ноември 04, 2012, 18:43:47 pm »
Боги,бях приета със същите съмнения във същата билница.не искам да я коментирам,защото съм безкрайно разочарована от действията им там,макар че абразиото ми беше мн добро(съдя по това,че нямах никакви проблеми),ама дотам.вярно,че бях много разстроена и не питах някои неща,със сигурност трябва да са ми правили резус фактор,защото бая кръв ми взеха,но не са ми казали никакви резултати.не са ми били и инжекция(освен ако още не съм била под упойка).така или иначе документ нямам и сега ще го поправя това:)))
*
« Отговор #815 -: Ноември 04, 2012, 18:59:08 pm »
Да се отчета и аз :) В петък бях на преглед и доктора ми каза, че бебчето е 2 300гр. Често да си призная съм притеснена и ми се струва, че е малко на килограми. Кога ще наддаде още килограм?! В деветия месец колко качват бебчетата и ако ям повече дали бебето ще порастне или ще ми се отрази само на мен?

*
« Отговор #816 -: Ноември 04, 2012, 19:47:43 pm »
Боги,бях приета със същите съмнения във същата билница.не искам да я коментирам,защото съм безкрайно разочарована от действията им там,макар че абразиото ми беше мн добро(съдя по това,че нямах никакви проблеми),ама дотам.вярно,че бях много разстроена и не питах някои неща,със сигурност трябва да са ми правили резус фактор,защото бая кръв ми взеха,но не са ми казали никакви резултати.не са ми били и инжекция(освен ако още не съм била под упойка).така или иначе документ нямам и сега ще го поправя това:)))

В епикризата ти не пише ли? Специално си погледнах епикризата от 2010г. и там си пише всички изследвания, които са ми пуснали, вкл. и кръвна група и резус фактор. Заедно с нея ми дадоха и ламинирано картонче, на които ги пише. Погледни си епикризата, след като при мен пише, би трябвало и при теб да е така.
« Отговор #817 -: Ноември 04, 2012, 20:12:38 pm »
Да,гледала съм,наизуст си я знам,защото на всеки лекар,който я е погледнал, много се е чудил каква е тая епикриза- в нея почти нищо не се разбира,освен,че е имало наличие на бременност и ми е направено абразио...но в коя седмица,защо как...какви медикаменти са използвани,какви изследвания са правени,защо съм приета...нищо не пише.
« Отговор #818 -: Ноември 04, 2012, 20:20:50 pm »
tanita68 благодаря ти!
Bogi на теб са ти дали даже ламинирано картонче!!!
На мен ми дадоха просто листа от цитото за кръвна група и резус на един фърчащ лист. На мъжа ми също му дадоха един ферман А4 формат, когато си прави кръвна група и резус (той пък въобще не си знаеше тия данни). И понеже резус фактор не се преписвал, за да получа такова ламинирано картонче явно пак ще трябва да ме бодат и да си плащам 20тината лева за изследването. Другия вариант е да се разнасям с листа, който в някакъв момент ще заприлича на опаковка от баница :-)... ама здраве да е...
« Отговор #819 -: Ноември 04, 2012, 20:37:07 pm »
Здравейте!
Минавам набързо да се похваля, че на 25.10 в 11:50ч се роди нашата малка принцеса Зорница с тегло 3,320 кг и 50 см височина. На бъдещите мами пожелавам леко раждане, а на останалите - повече спокойни нощи.
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца