Да се изкажа и аз за раждането,подчертавам,че това си е моя позиция и никого не искам да убеждавам само споделям:)
Аз също раждах в клиника Селена Пловдив,двоумях се ,но мнението на Жбрул и разказа и за нейното раждане, ме наклониха в правилната посока,та в този ред на мисли отново и благодаря:)
Аз избрах да раждам с пълна упойка,по ред причини да не ви занимавам сега:)Операцията е започнала около 7.45 сутринта и е продължила около 40 мин.Събудих се веднага след като ме преместиха в реанимация,нямаше гадене,болка,втрисане(тези екстри ги помня от първото ми секцио преди 11г:))
Точно в 12 часа на обяд ме раздвижиха и ме преместиха в моята стая,веднага ми донесоха Жаклин(една от основните причини да смятам тази клиника за най-добрия избор е,че там са приятели на бебето и уважиха желанието ми да не дават на детето ми нищо освен моята кърма)консултантката по кърмене и главна акушерка Мяшкова ми показа как да я сложа на гърдата и малката засука от първата минута.Още една огромна разлика от предишния път,когато лежах с препълнени гърди и молех някой да ми помогне и да ми дадат собственото ми дете!
Бебето остана при нас през целия ден едва вечерта я взеха в детската стая,да си почина.Ама юнашко сърце не трае ,та в 03 през нощта,когато я донесоха за кърмене си я оставих и повече не я дадох:)
На третия ден искаха да ни изпишат,но останахме още два дни за да се консултираме с очен лекар заради запушено слъзно каналче.
Каквото и да кажа ще е малко,за отношението,за профезионализма,за хигиената.Влязох само е едни чехли и кутията за стволови клетки:)Нощници,превръзки,памперси,пижамки за беба всичко ни дадоха там.Нещата страшно са се променили за последните 10 години.Като обобщение ще кажа,че и още 5 пъти да трябва да раждам пак ще избера оперативния метод,всичко бе така спокойно,не почуствах стрес,болка нищо.
Всяка от вас ще реши за себе си и по съвет на лекаря си,как ще ражда.На момичетата,които им предстои секцио искам да кажа да изберат добра клиника и лекар и да са напълно спокойни.Желая ви здрави бебета!