healthy, чудесно че се успокояваш, това ми беше и целта. Дано си родиш детето по естествен път, щом това е твоето желание, но и да се наложи друго - не се тревожи.
Хронологично. Аз раждах със спинална упойка, извадиха сина ми в 10:04ч., около 15:00ч. ми го донесоха да го гушкам, около 19:00ч. същия ден вече бях станала, ударила две обиколки на стаята и хапнах. До 36-я час бях с епидурален катетър за обезболяване, движех се свободно, никаква болка и затруднение за нищо не съм имала. След няма и 24 часа, извадиха ми катетъра, Док дойде и ми махна лепенката от разреза и ме прати да си се къпя в банята без никакво пазене за нищо. Взех си душче както го правя и у дома, облякох си съвсем цивилни дрехи - анцуг и блуза и се смъкнах пред болницата да пия капучино и да дръпна 2 цигари
/още не кърмех тогава/. Повече никакви превръзки и лепенки не са ми слагали върху разреза. След като ми махнаха епидурала, обезболяваха ме с обикновен "парацетамол" и "диклофенак" /хапове, които се пият в случай на болезнен МЦ/. Аз съм невъобразима лигла, шубе, не понасям нищо да ме боли, бая страх брах по въпроса, ами...така и не доживях да ме заболи нещо. Искаха да ме изпишат на 3-я ден, аз настоях да остана още една нощ, че нямахме готовност за взимане на бебето
На 7-я ден, у дома колежка на майка ми ми извади конеца /той е само един/, понастоящем - нямам и белег там където е рязано. Последното изненада дори мен, но е факт
Та...нито за минута не ме е боляло нещо, нито съм била затруднена да се грижа за малкия още в болницата. Ако някакво подобие на болка имаше, беше за седмица след операцията - усещане като мускулна треска на корема след прекаляване с коремни преси. Откровено казано, след ударен фитнес - повече са ме боляли мускули, отколкото след секциото.
Предполагам разбираш и защо ти писах, че инфото ти за секциото е просто остаряло. Аз не съм изключение някакво от родилите секцио момичета, а по-скоро правило.
Та... и да се наложи - бъди спокойна, няма от какво да се плашиш толкова. Права е
Блу, възрастта на родилката сама по себе си в БГ се приема за показание за секцио, в други страни - не. Вече, ако освен възрастта има и други съображения лекарят - по-добре да го послушаш, аз поне - бих. Но всеки за себе си решава.