0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #540 -: Октомври 19, 2012, 16:55:05 pm »
Здравейте момичета, пиша и при вас, тъй като се надявам, че тук някой ще може да ми помогне с информация. Бременна съм от 7-ия си опит ин витро, но започнах с притесненията от самото начало. Преди малко се връщам от преглед и се оказа,че са се хванали три ембриона. Миналата седмица видяхме два плодни сака, като док каза, че в единият не вижда жълтъчно мехурче, а сега се оказа, че и трите си имат. Третият е по-малък, при другите два видяха и сърдечна дейност. И така - със сигурност ме чака редукция :( Казаха, че с моята еднорога матка е абсурд да ги износя. Никога не съм си и помисляла, че при 7-ми опит ще се хванат и трите, при положение, че резултата до момента винаги ми е бил кръгла 0 и никога до сега не е имало импплантация. Остава ми да се моля и да се надявам, сигурна съм, че д-р Стаменов ще бъде много внимателен, другото вече си е Божа работа  Моля ви, ако някоя от вас е минала през редукция да ми даде повече инфо. Днес ми правиха промивка, утре пак. Ще ми изпишат антибиотик и понеделник-вторник сигурно ще е редукцията, каза ми док, че с пълна упойка се прави. Сега съм в началото на 7 г.с.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #541 -: Октомври 19, 2012, 17:11:25 pm »
Смея да не се съглася с мнението, че лекарите препоръчват секцио на жени забременели ин витро само заради тяхното удобство. Повечето лекари, изключвам нашите по клиниките, се притесняват от бременност след Арт, особено пък многоплодна. Раждането с цезарово сечение е контролирано раждане, не че и там не се получават изненади. Препоръчват секцио, тъй като взимат под внимание ценната за нас бременност, многото опити, претърпени оперативни намеси, раждането в по-късна възраст.

Не ме разбирайте погрешно, не агитирам никого да ражда със секцио. Обсъдете с лекарите кое е по-добре за вас и бебето, какви са минусите и плюсовете. Важното накрая е всяка една от вас да гушне живо и здраво детенцето си, пък за това как се появило със секцио или с нормално раждане, мисля няма такова значение.

Спокойна бременност на всички и леко раждане на тези, които са на финалната права  :D

п.п. по никакъв начин раждането със секцио не ми е попречило в грижите за детето ми.
« Отговор #542 -: Октомври 19, 2012, 17:39:12 pm »
Мецо, аз нямах предвид само бременности след АРТ. В болницата, в която лежах, не само на мен препоръчваха секцио, а масово... Лично в моя случай ми беше казано, че само защото бебето е ин витро задължително следва секцио. Съгласна съм, ако до края се появят някакви други предпоставки и усложнения, ок. Както вече написах не съм нито 100% привърженик на естественото, нито 100% привърженик на секциото, а според преценката на лекаря, индивидуално за всеки пациент. Но не мисля, че за момента при мен е обективна. Да не говорим, че изцяло гласувам доверие на д-р Сигридов и за момента неговите аргументи са доста по-сериозни.

Тези вълнения, които ме тресат мен в момента ги е имала почти всяка бременна жена. И нека едно изречение не става повод да разваляме хубавата тема.

Сетих се, че от няколко дни все забравям да пусна този линк за Бебемания 2012, която ще се състои в София, зала Универсиада от 26.10 - 28.10:
http://www.fairbebemania.com/bebemania/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=11&sobi2Id=9&Itemid=0
Аз мисля да отида да видя какво има  :D.
« Последна редакция: Октомври 19, 2012, 18:33:47 pm от Врабчо »
« Отговор #543 -: Октомври 19, 2012, 18:59:38 pm »
Иве, и тук да ти дам подкрепата си! Дръж ни в течение. Прегръщам те силно  :bighug:

*
« Отговор #544 -: Октомври 19, 2012, 19:08:08 pm »
iva17, не мога да помогна с информация, но имаш моята подкрепа. Всичко ще бъде наред! :crossfingers:

La vita è bella
*
« Отговор #545 -: Октомври 19, 2012, 19:54:50 pm »
White, а според теб сега когато ще раждам разликата между децата ще е около година и 10 месеца, дали ще може се класирам за нормално раждане, като първото е секцио?
При първото и второто ми дете разликата е точно такава. Готвех се за нормално, но девойкта така и не пожела да тръгне. Влоши се мозъчният кръвоток и се наложи да я извадим на термин.
Довери се на д-р Сигридов, няма да сбъркаш. :wink:
Ами White, първо ще изчакам доктор да констатира бременността, че още не съм ходила на лекар :-) Но мисля живот и здраве да раждам пак при д-р Даскалов в Пловдив. Ще говорим обаче и за двата варианта.

*
« Отговор #546 -: Октомври 21, 2012, 15:41:09 pm »
Ива, с теб съм! Не се притеснявай! Док си знае работата. Чувала съм, че най-необича да прави редукция, но пък след като е преценил, че при вас се налага - значи е така! Имаше една мама в тази тема, която беше правила редукция. Не мога да се сетя коя, но дано се включи и да ти даде малко инфо! Стискам ти палци и да знаеш, че те мисля, все едно съм аз!
*

iva17

• 915
« Отговор #547 -: Октомври 21, 2012, 18:01:52 pm »
Благодаря за подкрепата, момичета. Утре сутрин ще ми е редукцията. Bogi, и на мен никак не ми искаше да се стига до тук. Много ми е мъчно и много ме е страх, но и аз знам, че ако не беше крайно наложително, д-р Стаменов никога нямаше да прибегне до редукция. Ти знаеш колко неуспешни опита имам зад гърба си и колко неща съм преживяла вече, но такъв ми е късметът явно - сега да се хванат и тричките. Важното е всичко да мине добре и ембриончето, което остане, да се развива добре до финала.
*
« Отговор #548 -: Октомври 21, 2012, 18:19:49 pm »
Ива, успех утре! Жалко, че се е наложило да редуцирате, но всичко ще е наред, не се притеснявай.  :goodluck: Ти си силна жена, щом си изтърпяла всичко дотук. Хайде да минава това и оттук нататък само хубави емоции.
« Отговор #549 -: Октомври 21, 2012, 18:20:53 pm »
Ива,всички сме с теб и те мислим.То е ясно,че сега се измъчваш,но пък ще видиш после колко ще бъдеш щастлива с бебчето си.А иначе Дидомира беше правила редукция.Успех ти желая от сърце :bighug:
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #550 -: Октомври 21, 2012, 18:25:03 pm »
ИВКА,с теб съм,като знам през каква борба премина за да видиш двете чертички,горе главата всичко ще мине без да усетиш и разбереш,от другата тема доста мами минаха през това и всички са горди мами вече,така че ..)))Само да си спокойна доктора си знае работата,прегръщам те и стискам палци  :bighug: :bighug:
« Последна редакция: Октомври 21, 2012, 18:59:24 pm от лилия13 »
« Отговор #551 -: Октомври 21, 2012, 19:12:57 pm »
Ива, и от мен стиснати палци утре всичко да мине успешно!
*
« Отговор #552 -: Октомври 21, 2012, 19:34:16 pm »
Ива стиснати палци и от мен. И Катрин също беше правила редукция - при нея от инсеминация бяха станали 4 и при редукция й махнаха две. Сега е щастлива мама на близначета. Всичко ще е наред !!!

*
« Отговор #553 -: Октомври 21, 2012, 20:50:30 pm »
Иве, стиснати палци и от мен. Всичко ще мине много добре. :-))

П.П. Vesta, какво стана с твоята уреаплазма?

*
« Отговор #554 -: Октомври 21, 2012, 21:45:44 pm »
Иве, бъди спокойна, в сигурни ръце си!Нашите положителни мисли са насочени утре за теб!!!
*

iva17

• 915
« Отговор #555 -: Октомври 21, 2012, 22:17:06 pm »
Благодаря ви за подкрепата, момичета  :bighug:
« Отговор #556 -: Октомври 22, 2012, 10:00:42 am »
Иве , за съжаление късно прочетох за редукцията ти .
Аз също имам правена такава и сега се радвам на едно живо и енергично бебе , което мрънка в другата стая и не ще да заспива .

Не се притеснявай и бъде уверена ,че си в добри ръце .

Успех !
*
« Отговор #557 -: Октомври 22, 2012, 10:31:58 am »
Иванитка отговорих ти в темата за уреаплазмата - да не спамим тук  :wink:
А на теб честито , лека бременност ти желая да термин. Ходи ли вече при Даскалови?

« Отговор #558 -: Октомври 22, 2012, 11:03:21 am »
Момичета, голяма паника ме тресе.Говорих с д-р Димитров от Токуда да раждам при него, но той не е сигурен дали ще е в София по празниците около Коледа и Нова Година. Термининът ми е 13.01, предишното ми раждане почна 12 дни предварително.
С д-р Димитров имам среща началото на декември.
Вчера ме посъветваха да си търся и втори вариант на лекар за всеки случай. Това с за "всеки случай" не го обичам, защото радвояването и чуденето уморява, но по се притеснявам да се окаже, че ще почне раждане, а аз няма да знам накъде да се насоча, защото д-р Димитров няма да е в София. Въпросът е, че не просто ми трябва лекар, а добър хирург. За д-р Велев в Шейново, който беше другото предложение на Михова, прочетох някои категорично лоши отзиви. (Знам, че колкото повече са пациентите, толкова по-голям е шансът от такива мнения) На консултация ходя при д-р Ташков, но последния път ми се струваше доста притеснен от големината на миомата ми, т.е. не знам дали ако го питам би се съгласил въобще да ме поеме. За д-р Киров в 1 АГ, от когото имам хубави впечатления,  Михова нищо определено не каза.
И така, не спя нощем и си представям апокалиптични картини.
*

iva17

• 915
« Отговор #559 -: Октомври 22, 2012, 14:39:56 pm »
Момичета, мина ми редукцията. Сега ще потрепериме, както каза д-р Стаменов, едно ембрионче е оставил заради еднорогата ми матка. Още кървя, предполагам е нормално. Дай Боже всичко да е наред е да си остане ембриончето ми с мен до финалa. На 29-и съм на преглед.