0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #280 -: Септември 24, 2012, 09:02:56 am »
но продължавам с пазенето на леглото и лекарствата.
Там е истината, само лежане, ама наистина. Ставаш само за тоалетна и евентуално за храна да си вземеш, ако няма кой да те обслужва. Повече от една чаша с вода не вдигай. Колкото и да ти се струва малко, не е повярвай ми. Стискам палци да е наред всичко.

Момичета идва есента, а с това и многото настинки и вируси. Ако не се оправите до 3 дни, потърсете лекар, казаха, че не е добре за бебетата майките да са продължително болни, даже и с хрема. По-добре един АБ да се изпие, от колкото да се развие нещо друго. Разбира се това всичкото след консултация с лекуващия лекар. Дано искараме есента и зимата без проблеми :))
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #281 -: Септември 24, 2012, 09:11:40 am »
Момичета,малко ми е неудобно но искам да попитам че вече не знам как да се справя сама:имам следния много неловък проблем.От около две седмици постоянно имам газове,много неудобно се чувствам дори вкъщи сред близките.независимо каква храна или напитки съм изконсумирала през деня все тоя резултат.на някоя от вас случвал ли се е този проблем през бременността и на какво според вас може да се дължи?как да се справя с този проблем?
*
« Отговор #282 -: Септември 24, 2012, 09:18:28 am »
Много неприятно, но е полезно да НЕ СЕ стискаш. Прочети за Еспумизан (онези малки жълти хапченца). Аз лично съм го ползвала малко, няколко дни и после ми се нормализира обмяната. Дано ти помогне, успех :)
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
« Отговор #283 -: Септември 24, 2012, 09:44:19 am »
За газовете спокойно можеш да пиеш Активен въглен.
Перличка, ако не се справиш с хремата, просто си купи маски от аптеката и така се появи пред доктора. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #284 -: Септември 24, 2012, 10:50:10 am »
Perlichka, има 2 вида капки, които на мен много ми помогнаха: pinosol -изцяло на разстителна основа са и още по-ефикасните са коларгол. Отиваш в аптеката и искаш да ти го направят. Действа много ефикасно. От бабините рецепти -напоен тампон в изстискан лук -ама е супер гадно, но също действа. Има и хомеопатично лекарство -коризалия.
Теди, стиснати палци и от мен. Дано всичко се оправи.
<br />[link=http:
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #285 -: Септември 24, 2012, 13:07:55 pm »
Здравейте, момичета!
Мнавам да се похваля че на 19.09 се роди нашето момченце Антон - мъничък бузанко 3300гр и 49см. Всичко мина чудесно и по план, като за второ секцио се възстанових изключително бързо.
Като съвет за бъдещите майчета, които смятат да раждат в Тина Киркова - изберете Вип стая, не заради условията които са сходни с тези в обикновените стаи, а заради отношението на лекари, акушерки, дори санитарки. Много помагат за кърменето, информация за бебето има винаги, престоя му при майката е около 17-18 часа в денонощието.
Успех на всички, леки оставащи седмици и здрави бебчета за всички!
« Отговор #286 -: Септември 24, 2012, 13:28:12 pm »
Честита рожба,elma.Да е жив и здрав малкия Антон!
Моята хрема почти премина.Утре си отивам на преглед.Записала съм си всички съвети,които ми дадохте,за всеки случай.Дано не се налага да ги прилагам отново.
« Отговор #287 -: Септември 24, 2012, 13:33:12 pm »
valentina todorova и аз имам същия проблем :( Четох, че често се получава при бременни жени, заради повишаването на нивото на прогестерона...аз лично нищо не вземам като лекарство  :?
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*
« Отговор #288 -: Септември 24, 2012, 13:36:52 pm »
Аз прилагам само хомеопатични и коризалията е моят вариант за справяне с хремата + това спрейче http://static1.framar.bg/product/kuiks.jpg

Честито на Елма! Да е жив и здрав малкия юнак! Хубаво е, че така бързо се възстановяваш и ти.

На мен в петък ми назначиха освен редовната имунология и изследвания на
биомаркери за диагностициране на прееклампсията - антиангиогенният протеин: разтворима тирозин киназа (soluble fms-like tyrosine kinase-1: sFlt-1) и проангиогенният фактор: плацентарен растежен фактор (placental growth factor: PlGF).
После като говорих с д-р Михова, тя каза че при близнаци тези изследвания малко трудно се интерпретират, но били наистина хубави.
На някоя от вас дали са ги назначавали?

Намерих тази статия на сайта на Цибалаб по въпроса за тези изследвания -
http://cibalab.com/blog/?x=entry:entry120720-123127;comments:1
Явно са един вид предиктор за евентуално развитие на прееклампсия.
« Последна редакция: Септември 24, 2012, 14:58:42 pm от Bogi »
« Отговор #289 -: Септември 24, 2012, 14:49:04 pm »
Честито, Елма:)
Да сте живи и здрави:)
Колко време преди ориентировъчната дата за раждане насрочиха секциото?
« Отговор #290 -: Септември 24, 2012, 15:35:05 pm »
Честито Елма. Да е живо и здраве малкото съкровище и много да ви радва:)

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #291 -: Септември 24, 2012, 16:50:18 pm »
Колко време преди ориентировъчната дата за раждане насрочиха секциото?
10 дни. И постъпих ден по-рано в патология.

Благодаря за пожеланията на всички! :bighug:
« Отговор #292 -: Септември 24, 2012, 18:16:58 pm »
Елма, честито ти голям юнак и от мен :) Да расте здраво и весело дете :)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #293 -: Септември 24, 2012, 18:39:00 pm »
Честито ЕЛМА ,да сте живи и здрави! :balk_7:
*
« Отговор #294 -: Септември 24, 2012, 19:18:23 pm »
Честито и от мен, Елма! Да ти е живо и здраво момченцето и да има мноого късмет!

« Отговор #295 -: Септември 24, 2012, 20:01:40 pm »
Здравейте момичета. Аз да се пооплача малко  :(
Днес ми излезе резултата от микробиологията и излезе че имам Стафилококова инфекция (Staphylococcus aureus). Четох, че самата бактерия не е толкова опасно, но лошото е, че АГ-то им изписа антибиотик. Ще трябва да го пия - няма как. Повече, обаче, ме притеснява глобулите, които ми изписа - полижинакс. Чета, че не трябва да се прилагат от бременно, но щом док. ги е изписала, трябва да й се доверя.

Хубавото е, че всички други изследвания са ми отлични.

Лека и спокойна вечер на всички :)

« Отговор #296 -: Септември 25, 2012, 08:11:24 am »
Днес ми излезе резултата от микробиологията и излезе че имам Стафилококова инфекция (Staphylococcus aureus). Четох, че самата бактерия не е толкова опасно, но лошото е, че АГ-то им изписа антибиотик. Ще трябва да го пия - няма как. Повече, обаче, ме притеснява глобулите, които ми изписа - полижинакс. Чета, че не трябва да се прилагат от бременно, но щом док. ги е изписала, трябва да й се доверя. Хубавото е, че всички други изследвания са ми отлични. Лека и спокойна вечер на всички
Добро утро! За Полижинакс-а не се притеснявай. Аз имах същата бактерия ( която се оказа често срещана при бременните) и също ми изписаха тези глобули. Мен ме притеснява антибиотика. Глобулите се използват една след като си минала 3-тия месец. В първия триместър не се препоръчва нищо да се пие или приема като медикамети. Успех!
« Отговор #297 -: Септември 25, 2012, 09:03:17 am »
Добро утро  :)
Ами аз започнах антибиотика от днес, което реално е началото на четвърти месец. Честно казано и мен ме притеснява, ама няма как. Иначе АГ-то не ме предопреди, че не трябва да ги пия преди да са минали първите три месец. Може би този път ми е изписала и антибиотик, защото лекувах тази бактерия в месеца, в който забременях, но тогава беше много по-зле.

« Отговор #298 -: Септември 26, 2012, 20:23:04 pm »
Здравейте, момичета :P. Днес ми излязоха резултатите от късния БХС, който направих по препоръка на генетика, изследвал ранния БХС. Всичко е наред, успокоих се. И при ранния нямаше някакъв проблем, но докторите се презастраховаха, заради възрастта.
Сега досто по-спокойно ще изчакам първата фетална морфология, която е на 17 октомври...

[161551.gif[/img][/url]
« Отговор #299 -: Септември 27, 2012, 12:34:54 pm »
Вчера мина прегледът при Михова, бебето е 780 грама, добре е, миомата ми продължава да е ужасяващо голяма, но това е положението, засега не пречи, стискам зъби още 3 седмици да вляза в 7 месец.
Михова каза, че заради миомата ми трябва много добър хирург за секциото, за да може да се реагира адекватно в случай на усложнения. Тя препоръча Бойко Димитров в "Токуда" или Велев в "Шейново". Това малко ме обърка, защото се бях насочила към "Тина Киркова", може би защото е единствената ми позната болница и все пак д-р Ташков работи там.
Някой има ли впечатление или познати раждали при Димитров или Велев?