0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #940 -: Ноември 10, 2012, 22:56:40 pm »
БЛУ ,бебо решава кога да излезе,с характер ще е..))) БОГИ и аз чрез мнение на специялисти избрах Криосейф,дано всичко е наред и бебоците ни да са живи и здравички..))))
*
« Отговор #941 -: Ноември 10, 2012, 23:07:51 pm »
Боги, после няма да има как да помага. Не е пенсионерка още, а и живеем на 2000 км една от друга. Специално за това си запази две седмици от отпуската, за което съм й благодарна, въпреки че й казах, че не съм първескиня и сама ще се справя.
Лилия, да сме живи и здрави! Разбира се, че ще излезе девойката. Само че този път исках да не е предизвикано раждане, а да си тръгне сама. Ще чакаме вероятно до последно, но май пак до това ще опрем. Ще взема да си сложа една табела "Бебета преносваме всякакви".  :lol: А уж момиченцата бързали.

*
« Отговор #942 -: Ноември 11, 2012, 02:45:46 am »
Блу - няма страшно, ако не се роди докато на баба й "изтече мандатът", хващам самолета и идвам аз да помагам.  :lol: Хем жилището ти ми харесва, хем отдавна не съм идвала в Берлин, хем с диви мъжки имам опит вече... Хващам ги Дани с твоя батко и цяяял ден музеи, катедрали и читави детски площадки /там поне имате/, пък ти си гледай малката спокойно. Е, има хипотетичен шанс някакъв да трябва да ми плащате гаранцията в полицията, че съм се опитала да убия и двете деца, но мисля, че вече нервите ми са близко до корабни въжета и е малко вероятен фал  :lol:

Дано все пак се накани сама да излиза и да се види с баба "по график". Здрави да сте само! :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #943 -: Ноември 11, 2012, 15:41:06 pm »
Джей, направо да ти купувам билет освен.  :lol:

Стига толкова съм спамила! Лека бременност на всички!

*
« Отговор #944 -: Ноември 12, 2012, 10:21:50 am »
Момичета, тъй като вече ни е време да се ориентираме за педиатър да попитам. Някакви предложения за 17 или 18 ДКЦ, МБАЛ "Вита" в София?
« Отговор #945 -: Ноември 12, 2012, 15:26:16 pm »
Боги, в 17 поликлиника синът ми вече 8 година е при д-р Караколева. Добър диагностик е, малко дръпната, ако мога така да се изразя, но когато детето има проблем, е много внимателна и нямам никакви оплаквания. В смисъл-ако отида за бележка за ясла, градина или училище, няма да е от типа лекари, които ще се усмихнат или кажат-"няма проблем", но ако наистина детето е болно, тогава и имам пълно доверие. Като цяло е пред пенсия, надявам се обаче да запиша и бебето при нея, живот и здраве.
*
« Отговор #946 -: Ноември 12, 2012, 15:36:10 pm »
Имел, и на мъжа ми са му споменали за д-р Мария Караколева. В темата за периатричните грижи ми препоръчаха д-р Бойка Иванова, а и от още едно място чух добри отзиви за нея. Това за педиатър по ЗК, а на платен прием ме насочиха към д-р Пламен Масларски от МБАЛ "Вита". Ще поровя още малко за препоръки и ще избирам, за да ходим да се представим на лекаря, който изберем, че време не остана, а аз ставам все по-голяма в шкембата. :lol:
« Отговор #947 -: Ноември 12, 2012, 16:02:36 pm »
Да, за д-р Мария Караколева става въпрос. За платен прием мога да ти препоръчам д-р Субев, да чукам на дърво, отдавна не сме го ползвали, последно кабинетът му беше на ул. Иван Асен. Той ми е вдигал телефон по никое време, през нощта, по празници, въобще по време, когато само една "млада и зелена", истерична майка може да звъни, за да пита нещо, което и се струва изключително притеснително. :oops: :wink:

Нямам никакъв спомен как постъпих, когато се роди сина ми, май преди това ходих при Караколева, тя каза да и се обадя като изляза от болницата. Дойде вкъщи със сестрата, смело го разпови, огледа, прегледа, въобще не се впечатли, че той се разплака, аз ужасено стоях отстрани, не смеех да гъкна. :D На всичките ми въпроси каза да се ръководя от детето, въобще не настояваще да го захранвам със сокчета, плодчета и т.н., както все още доста майки правеха през 2004, като цяло спокойна лекарка, когато няма проблем, и отговорна, когато има.
« Отговор #948 -: Ноември 12, 2012, 16:05:59 pm »
Момичета, да споделя. И аз се разделям с вас. Днес изкървих здраво и сега чакам да станат готови изследванията и влизам в болницата по спешност за абразио. Ембриона така и не се е разил за гестационната си седмица и няма какво да се чака... особено след този кръвоизлив.
Такъв е живота. Малко се изтощавам от тези аборти, че стана трети в рамките на 3 години, но ... какво да се прави. Поне вече знаем къде е причината - моя мозаечен кариотип.
Желая на всички лека бременност и да гушнете желаните пухкави бебчета. Пък дано се заразя от вас с ентусиазъм и следващия път отново да има повод да за разпиша тук.
Бъдете щастливи и Бог да ви пази!
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
« Отговор #949 -: Ноември 12, 2012, 16:19:05 pm »
Отписвам се от темата, така че няма да получавам известия за вашите постове. Знам, че не е приятно да съобщавам това, но се случва...
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
« Отговор #950 -: Ноември 13, 2012, 09:51:09 am »
 healthy, ужасно съжалявам. Дано да намериш своя път към мечтата си скоро. От все сърце го желая на всички момичета.
Момичета имам един въпрос. Занете ли с какъв тип изследване може да се открие бактерията: бета хемолитичен стрептокок? Правиха ми 2 изследвания на влагалищен секрет в 2 различни лабораторий с разлика между двете изследвания само 2 дни. на едното резултатите са прекрасни -никакви проблеми, на другото откриват масово наличие на тази бактерия и съм в пълен шах. И двете лаборатории са в големи болници, не са случайни. Аз самата нямам никакви оплаквания. Просто лекарят, който ме следи от началото вярвал само на своята си лаборатория и настояваше да го пусна и при тях. Изобщо не ми се пие антибиотик просто ей така, но пък ако наистина я има тази бактерия, то тя си е опасна. Вътрешно имам огромни съмнения за този резултат. Та ако мога да направя и друг вид излседване, ще бъде чудесно.
<br />[link=http:
*
« Отговор #951 -: Ноември 13, 2012, 11:24:35 am »
Healthy, прегръщам те и вярвай, че Чудото ще се случи!

Мешко, просто пусни изследване в трета лаборатория. Може пък да са замърсили пробата.
« Отговор #952 -: Ноември 13, 2012, 12:51:28 pm »
healthy, Много съжалявам и силно те прегръщам  :bighug: Желая ти бързо възстановяване и много скоро успешна бременност до термин!

« Отговор #953 -: Ноември 13, 2012, 16:23:02 pm »
healthy, съжалявам за случилото се :( Пожелавам ти много бързо възстановяване и скоро, много скоро да се сбъднат всичките ти мечти и желания. Силни прегръдки.

*
« Отговор #954 -: Ноември 13, 2012, 17:54:28 pm »
Healthy, направо не знам какво да кажа...  :(  Дано скоро щастието да ти се усмихне!
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #955 -: Ноември 13, 2012, 19:11:14 pm »
Healthy,думите са излишни в този момент,бъди силна,нещата ще се случат  :bighug:
*
« Отговор #956 -: Ноември 13, 2012, 20:50:14 pm »
Healthy, много съжалявам мила. Думите са излишни :-(

« Отговор #957 -: Ноември 14, 2012, 14:53:02 pm »
Благодаря ви момичета! Ще се оправя!
Сега се върнах от болницата и гледам напред. Обещавам отново да се върна в бременната тема един хубав ден!!!
На вас пожелавам щастливи и здрави бебета!!

meshko106, на нас бяха открили бета хемолитичен стрептокок в еякулат при мъжа ми. При мен нямаше (странно). Искаха да ни назначат антибиотик, но аз се ослушах и го пропуснах. Изтрепахме ги с хомеопатия - стрептококцинум за 2 месеца по схема. В контролното изследване вече ги нямаше гадините. Ако се интересува някой, мога да напиша схемата. Зависи дали имате доверие на хомеопатия. Тя може да използва и при бременни в пълна сила.
Иначе правиш контролно изследване в трета лаборатория.
Защото на мен тия дни в болницата ме изправиха на нокти след като бяха открили силно превишение на креатинин в кръвта (някъде към 220!!!! при норма 50-130). И пускахме контрола... е, беше си в норма, ама що трябваше цял ден да живея с мисълта, че може да имам "начална форма на бъбречна недостатъчност"...

« Отговор #958 -: Ноември 14, 2012, 22:32:42 pm »
Остана ми време са разкажа и за моето раждане. Влязох в болница на 16.10 и бях приета в Патологична бременност. С оглед на преходна операция бях планирана за секцио, оставаше да напраим тестуване за вида упойка. Личните ми предпочитания бяха за раждане в зодия Везни, но след преценка на лекарите бе избрана датата 25.10. И така аз си постоях в болницата доста време, поопознах се с другите бременни, доколкото това е възможно (като закусваш с някоя, не е сигурно дали до обяд тя няма да тръгне да ражда и да пропусне обяда). В деня на раждането се бях сдухала, сутринта в 6ч акушерката ме извика за клизма и тоалет. Нищо особено, очаквах по-неприятно усещане. После започнах да чакам. Приятелят ми дойде и се окуражавахме взаимно. Извикаха ме, слязохме в Родилно отделение, поставиха ми абокат, пуснаха ми системи и направиха запис на тоновете. Заведоха ме в залата, свиха ме за поставяне на упойката в гърба, след което поставиха зелено парче плат пред мен, за да не гледам напред. Виждах само анестезиолога, който през цялото време ми говореше, шегуваше се и се стараеше да ме поддържа не само будна, но и в добро настроение. Дадох си сметка, че парите за избор на екип не са дадени напразно. Извадиха Зори за 10-ина минути, анестезиологът ми показа точния час на телефона си и я занесоха да я измият и премерят. Оттам нататък започна часът по шев и кройка. Изваждането на бебето трая кратко време, но да се зашият петте слоя коремни стени отнема време. Приятелят ми се беше уплашил здраво. Зашиха ме или "бродираха" и ме изнесоха от операционната. Показаха ме  и на приятеля ми,а после ме качиха на третия етаж в ОАИЛ. Там бях под денонощно наблюдение, през 15 минути идваха сестри да проверяват състоянието ми. Не си усещах краката дълго време. Бях омаломощена и едва си отварях минералната вода от шише тип "биберон". На другата сутрин дойде една рехабилитаторка, която ме изправи и с нейна помощ стигнах до мивката на стаята. След това ме качиха с една количка в Родилно отделение и там лежах, пъшках и охках. До края на деня  ме наболяваше операцията ( тя и сега си наболява, но тогава беше осезаемо и по-силно просто). На другия ден поисках от акушерките да си ми донесат бебето при мен. Взимаха го всяка вечер в 12ч и ми го докарваха сутрин. На третия ден ми тръгна и кърмата. От тогава все се кърмим и почти не сме се разделяли.  Повярвайте, заслужава си всичко - само като ме погледне с нейните очички и забравям за всичко друго. Успех и леко раждане на останалите.
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
*
« Отговор #959 -: Ноември 16, 2012, 10:01:40 am »
Андреа, да ти е жива и здрава малката Зори!
Постът ти ще ми е полезен, тъй като вчера докторът ни определи дата за секциото - 6 декември. :lol: