0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #760 -: Ноември 01, 2012, 15:41:39 pm »
Jbrul, благодаря :) със сигурност щом му дойде времето ще го мислим и ще намерим най-добрия. То не се знае още и дали ще раждам секцио или нормално, но тъй като имам гръбначно изкривяване повече клоним към секцио. Затова ме интересува много темата за раждането и я следя с интерес  :balk_172:

*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #761 -: Ноември 01, 2012, 15:59:31 pm »
Момичета, сега се връщам от преглед. Бебчо е добре, пак му чух сърчицето и вече е 2,09 см. Дай Боже вече всичко да се развива както трябва и занапред. Д-р Стаменов каза, че ще го раждаме това бебе :) По този повод се заприказвахме с док и разбрах, че родилното в новата болница ще е готово около февруари догодина, което много ме зарадва. Да стигна до там де, живот и здраве :)
« Последна редакция: Ноември 01, 2012, 16:36:32 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #762 -: Ноември 01, 2012, 16:00:58 pm »
iva17, определено ме зарадва с новините за родилното, тъкмо като за мен ще е готово  :)
« Отговор #763 -: Ноември 01, 2012, 16:04:32 pm »
dara ivanova дано и при теб скоро да спрат тези контракции. И аз съм на магнезий и вече като, че започвам да усещам неговото действие :) Определено ми е по-добре.
ivanita радвам се, че зацапването е спряло. Дано никога вече не се появява и всичко да бъде наред :)
Блу стискам палци за едно много леко раждане, когато му дойде момента и щастлива среща с малкото съкровище :)
meshko106 аз спрях кафето, защото в началото повръщах от него. Аз също съм с ниско кръвно - обикновено 90 на 60. След третия месец, когато вече отмина гаденето започнах да пия 3в1 и то не всеки ден. То ми действа добре. Организма ми казва какво иска :) И аз мисля, че по едно кафе на ден не е проблем.
iva17 какви хубави новини. Много се радвам. Пожелавам ти от тук насетне леки 9 месеца без притеснения :)

*
« Отговор #764 -: Ноември 01, 2012, 16:33:04 pm »
Ей  Jbrul Ivanita доста спокойствие внесохте в душата ми  :balk_5: Д-р Даскалов е и моят лекар. Надявам се и моето раждане да мине леко в неговите ръце и екипа на Селена  :crossfingers:

*
« Отговор #765 -: Ноември 01, 2012, 16:44:35 pm »
Няма защо Vesta, ако има още нещо, питай  :D Ще си в сигурни ръце. То там в Селена лесно се ражда  :lol:

*
« Отговор #766 -: Ноември 01, 2012, 18:03:38 pm »
Момичета, сега се връщам от преглед. Бебчо е добре, пак му чух сърчицето и вече е 2,09 см. Дай Боже вече всичко да се развива както трябва и занапред. Д-р Стаменов каза, че ще го раждаме това бебе :) По този повод се заприказвахме с док и разбрах, че родилното в новата болница ще е готово около февруари догодина, което много ме зарадва. Да стигна до там де, живот и здраве :)
Ива, много се радвам за вас! И ще стигнеш! :lol:
« Отговор #767 -: Ноември 01, 2012, 18:33:51 pm »
Браво, Ива 17. Лека бременност :P.

[161551.gif[/img][/url]
« Отговор #768 -: Ноември 01, 2012, 19:05:40 pm »
Момичета, да ви се оплача малко, че май само вие ще ме разберете.
От няколко дни вече ми е адски трудно да ходя и да се прибирам от работа(става въпрос за 2 км до там и обратно). Всъщност не съм наддала много - май общо от началото до сега са около 3кг, но чувството ми е все едно тежа поне 10 отгоре. Понякога колегата ми кара със служебната кола до нас, но в последните дни е все командировка и се налага да се прибирам пеш. Наистина, знам че разходката е полезна за мен, но се връщам в къщи толкова скапана, че през седмицата когато съм на работа като се прибера вечер нищо не ми се върши, готвя в събота и неделя и цяла седмица караме на това, което съм сготвила. Нашия татко не е в България сега и просто няма кой да помага в домакинската работа. Сина ми е на 18 и предполагам ви е ясно колко е немислимо да накараш момче на 18 да измие чиниите или да свърши нещо друго в кухнята. :) За щастие ми остава още една седмица да ходя на работа и после излизам в майчинство. Това ме крепи и броя дните до тогава.
А относно раждането - на мен един доктор директно ми заяви, че на моята възраст е изключено да родя по друг начин освен секцио, при това без да ме прегледа. Но аз все пак смятам да го убедя да оставим секциото като последна възможност в случай че има и други показания за това. Преди 18 години когато се роди сина ми се двоумяха докторите дали да раждам нормално или секцио заради големия ми диоптър, но накрая сина ми реши, че ще се роди нормално. Дано и този малкия да реши вместо докторите. Може би наистина е страх от операция, но и от друга гледна точка - аз няма да раждам в някой голям град или в София, а в малко градче в провинцията, а все пак тук малко по-бавно се внедряват новостите. Две деца съм родила нормално и честно казано не съм имала проблеми с възстановяването, дори и родилни болки не съм имала такива, за каквито говорят много жени. Даже като раждах сина ми усещах само напъни, без болка. В момента на постъпването ми в болницата имах 5 см разкритие без да усетя и една контракция. И честно казано отидох в болницата не с нагласата да раждам, а за консултация със специалист, който да реши какво ще бъде раждането. :) Имам още време до тогава, но все пак си го мисля.
Blue sky, леко раждане ти желая -  почти накрая си.
На новите бъдещи мамчета желая успешни 9 месеца и живи и здрави бебчета на финала.

« Отговор #769 -: Ноември 01, 2012, 19:20:48 pm »
Tanita цялата бременност не съм вървяла повече от 5-10 мин. пеш, защото получавах стягане, болки в гърба, кръста....сега откак съм в 45 дневния болничен не се спирам...като развързана съм и не ме боли както преди. Аз си мислех, че ще е още по-тежко...честно казано най-зле ми е сутрин когато ставам от леглото - цялата съм схваната, болят ме краката, коленете и чатала ми е изтръпнал...но след известно раздвижване всичко отминава. Аз си мисля, че ако не се чувстваш добре от ходенето пеш - не се напъвай...пък и защо не си вземеш по-рано болничен ...  :)

Радвам се много на хубавите новини в темичката :)  и стискам палци на всички ни :)

Относно раждането - аз съм родила едно дете нормално, но честно казано сега се притеснявам повече...все пак 10 години го чакам това бебе...и ме е страх малко
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

« Отговор #770 -: Ноември 01, 2012, 20:05:14 pm »
Dragony, аз преди се прибирах пеша за половин час, сега се влача по един час, а понякога и повече ако се наложи да пазарувам нещо. Може би и по-дебелите дрехи и обувки ми тежат вече, но честно казано направо никъде не ми се ходи и обикновено в събота и неделя съм по цял ден в къщи - реанимация.

*
« Отговор #771 -: Ноември 01, 2012, 21:46:36 pm »
танита, няма ли начин да си вземеш една седмица болничен?

иванита, радвам се, че си по-добре.
Те моите няма да са породени. Големият е вече на три години и четири месеца почти. Но това не значи, че понякога не се поглезва и не иска да го носят. Ако можеше, щеше още да си седи в количката. Вече не го нося, но се случва да го вдигам. Доста е по-добре откакто се научи да кара колело. Просто му взимам колелото и като го мързи да ходи, кара. При вас това няма как да стане. Излизай навсякъде с количка!

Още веднъж ви благодаря за пожеланията, но както казах, няма да се ражда скоро. Положението не се е променило от миналата седмица. Този път докторът измери шийката на 2,8 см. Главата е доста надолу, но контракции нямам. Така че, ще чакаме. Имам час във вторник, когато ми е терминът. Забравих да питам колко смята да чакаме този път, но е стандартно 10-14 дена. Аз не възразявам, де. В понеделник има празник в детската градина на сина ми, а и майка ми пристига в неделя. Много искам да й покажа града, в който с баща ми твърдят, че съм зачената. Да й покажа колко се е променил за 34 години.  :D

*
« Отговор #772 -: Ноември 01, 2012, 22:01:15 pm »
Blue sky , ние излизаме с количката естествено, ама и къде можах да си намеря мъж, живеещ на върха на един от най-големите баири във Велинград!!!  :D :D :D Излизаха ми всички фасове докато го избутам туй дете и преди и сега. Но го "карам" сега по-полека и го взимам на 2-3 пъти и по по-полегатия наклон

« Отговор #773 -: Ноември 01, 2012, 23:24:42 pm »
blue_sky , няма начин да си взема болничен - имам много неща да свърша преди да изляза в майчинство, иначе ще трябва да ги довършвам в къщи, а това не е по-добър вариант. Ако започна да върша нещо в къщи считай, че няма да ме оставят на мира докато не родя - все ще има нещо да се свърши дето аз трябва да го свърша. А на мен ми се иска малко спокойствие преди раждането и време за себе си. :) По-малкото зло ще е да си ходя още една седмица на работа, а после да мога да почивам. Ще изтикам някак си. Просто търся малко съчувствие. А и моя доктор ще отсъства цялата друга седмица и ако му кажа за болничен най-вероятно ще ме накара да вляза в болницата, а това изобщо не ме устройва.
Може би скапващо ми действа и гадното дъждовно време, и това че вече трябва да обличам по-дебели дрехи и по-тежки обувки.
Ох, май и аз не знам какво искам - лятото беше горещо и ми се искаше да е хладно, сега пък ми се иска да е по-топло и да не трябва да обличам яке и да обувам зимни обувки.

« Отговор #774 -: Ноември 02, 2012, 01:45:33 am »

tanita68, разбира се всеки си преценява ангажиментите, но ако ти не си дадеш почивка - няма кой да го направи вместо теб. Почивай си без каквито и да било скруполи. Работата няма свършване, а сега е времето да се погрижиш и за себе си :)))

И аз съм в същите дилеми за вида на раждането - секцио или естествено? Виждам че тези терзания вълнуват голяма част от момичетата тук. През две минути си меня мнението. Проблемът ми е, че моя лекар не поема нормално раждане и ако предпочета нормалното трябва да търся друг лекар. Знам, че не е драматичен въпроса, но вече съм в осмия и остава все по-малко време да конкретизирам поне доктора  :D.  

И да ви попитам нещо - имам зверски болки в гърба - почти постоянни. Дори се събуждам сутрин с тях?! Пооблекчават се временно с масаж /почти само докато трае масажа/, но нито промяна на стойката, на походката, на седежа или каквото и да било от сорта не помага. Дори полягването. Имате ли някакъв ваш начин да се спрявите с този проблем. Ще съм благодарна на всяко мнение. Предполагам че например плуването ще ми се отрази добре, но пък тези басейни и всичката флора и фауна в тях ...  :wink:
« Последна редакция: Ноември 02, 2012, 02:05:17 am от pet_nikol »
« Отговор #775 -: Ноември 02, 2012, 19:46:56 pm »
Да се изкажа и аз за раждането,подчертавам,че това си е моя позиция и никого не искам да убеждавам само споделям:)
Аз също раждах в клиника Селена Пловдив,двоумях се ,но мнението на Жбрул и разказа и за нейното раждане, ме наклониха в правилната посока,та в този ред на мисли отново и благодаря:)
Аз избрах да раждам с пълна упойка,по ред причини да не ви занимавам сега:)Операцията е започнала около 7.45 сутринта и е продължила около 40 мин.Събудих се веднага след като ме преместиха в реанимация,нямаше гадене,болка,втрисане(тези екстри ги помня от първото ми секцио преди 11г:))
Точно в 12 часа на обяд ме раздвижиха и ме преместиха в моята стая,веднага ми донесоха Жаклин(една от основните причини да смятам тази клиника за най-добрия избор е,че там са приятели на бебето и уважиха желанието ми да не дават на детето ми нищо освен моята кърма)консултантката по кърмене и главна акушерка Мяшкова ми показа как да я сложа на гърдата и малката засука от първата минута.Още една огромна разлика от предишния път,когато лежах с препълнени гърди и молех някой да ми помогне и да ми дадат собственото ми дете!
Бебето остана при нас през целия ден едва вечерта я взеха в детската стая,да си почина.Ама юнашко сърце не трае ,та в 03 през нощта,когато я донесоха за кърмене си я оставих и повече не я дадох:)
На третия ден искаха да ни изпишат,но останахме още два дни за да се консултираме с очен лекар заради запушено слъзно каналче.
Каквото и да кажа ще е малко,за отношението,за профезионализма,за хигиената.Влязох само е едни чехли и кутията за стволови клетки:)Нощници,превръзки,памперси,пижамки за беба всичко ни дадоха там.Нещата страшно са се променили за последните 10 години.Като обобщение ще кажа,че и още 5 пъти да трябва да раждам пак ще избера оперативния метод,всичко бе така спокойно,не почуствах стрес,болка нищо.
Всяка от вас ще реши за себе си и по съвет на лекаря си,как ще ражда.На момичетата,които им предстои секцио искам да кажа да изберат добра клиника и лекар и да са напълно спокойни.Желая ви здрави бебета!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*

iva17

• 915
« Отговор #776 -: Ноември 02, 2012, 22:53:10 pm »
Момичета, снощи и тази вечер чуствам някакви пробождания в корема, не е точно болка. През деня ги нямам, само вечер. Пия си нош па 3х2, но пак си ги усещам. Даже снощи и преди да легна пих още 2 нош па-та. На някой случвало ли му се е да има подобни усещания?
*
« Отговор #777 -: Ноември 02, 2012, 23:24:49 pm »
Иве, д-р Михова ми обясни, че тези пробождания (при мен в областта на двата яйчника) са резултат от разтягането на матката и свързаните с това придърпвания.Не се притеснявай.Опасно е ако има  остра и режеща болка. Почивай си и не се натоварвай.
*

iva17

• 915
« Отговор #778 -: Ноември 02, 2012, 23:59:51 pm »
Ikar, мерси за бързия отговор, поуспокои ме :)
*
« Отговор #779 -: Ноември 03, 2012, 15:17:09 pm »
Ива, не се притеснявай! Съвсем нормално е да усещаш бодежи и придърпвания. Все пак тялото ти започва да се променя, за да му е добре на бебето.  :lol:

Момичета, и аз имам питане. Малките ме ритат доста често и активно. След което коремът ми се втвърдява. Предполагам, че е нормално, все пак матката е мускул и реагира. Според вас, дали е така?