0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #740 -: Ноември 01, 2012, 12:39:38 pm »
Здравейте момичета, да ви се пооплача малко. От няколко дни корема ми е много надут и твърд, все едно съм глътнала някоя голяма топка, препълнена до спукване.
Днес бяхме на лекар и стана ясно, че това са контракции, макар и безболезнени.
А пък аз си мислех, че съм преяла, защото последно време много мо се хапва и си хапвам, де.Препоръчаха ми лежане и почивка, в комбинация с магнезиев препарат.
Иначе нашия малък бебчо расте добре, вече сме 576 гр....
Само дано магнезия свърши работа.
Afrodita, ivanita, Zuzenceto дано всичко е наред и при вас!

[161551.gif[/img][/url]
« Отговор #741 -: Ноември 01, 2012, 12:45:20 pm »
Вчера бях на преглед при д-р Колева в Токуда с оглед на евентуално бъдеще раждане при нея. Слави се като много добър специалист по проблемни бременности. Първо се стъписах от това колко млада изглежда, но след прегледа мога да кажа, че ми вдъхна голямо спокойствие. Излъчваше увереност и спокойствие в това, което казва, а за мен това е много важно. Прегледа ме обстойно и по повод на плацентата ми каза, че наиситна е по-малка, но не вижда да е чак толкова тънка, колкото я видяха на феталната морфология и че много се надява да е достатъчна да изхрани бебето. Засега всичко изглежда наред, бебето си се храни добре, кръвотока е добър. Каза ми се да почивам повече и да има по-малко стрес. Това е второ мнение, според което ситуацията с плацентата не е чак толкова драматична, което много ме успокои. Дай Боже да са наред нещата докрая. Понеже влязох с капучиното в кабинета, ми каза, че не трябва да пия кафе или ако все пак пия да е много малко кафе с много мляко. Аз всъщност пия точно такова. В последно време адски ми се пие кафе, а и имам ниско кръвно, та си мислех, че 1 кафе на ден няма да навреди. Вие пиете ли кафе?
<br />[link=http:
*
« Отговор #742 -: Ноември 01, 2012, 12:54:31 pm »
Блу, започнала си предстартовото броене - 5...4...
Стискам палци за леко раждане без екстри :wink:

meshko106, аз пия кафе - 1 на ден или през ден, но с много мляко и захар. Затова пък кофеин не приемам по никакъв друг начин - не ям шоколад (много рядко ми се прияжда - веднъж в месеца), не пия коли или каквито и да е газирани напитки. Много неща изчетох и се консултирах, до 200мг на ден е ок.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #743 -: Ноември 01, 2012, 12:55:50 pm »
Meshko,на мен са ми мн интересни впечатленията от токуда и ще се радвам да ги споделяш,защото аз отдавна съм решила,че стигна ли до раждане,ще бъде там.това,разбира се ми е на прима виста и от няколко мнения,а тепърва ще проучвам въпроса.
За кафето-и аз го пия така-мн малко нес с мляко,но напоследък го пропускам и замествам с мляко с какао,ако мн ми се допие.а ниското кръвно засега регулирам с айрян със сол.помагаше ми за гаденето.(ама напоследък вече не:()
*
« Отговор #744 -: Ноември 01, 2012, 13:11:05 pm »
blue_sky, късмет и щастлива среща :)

dara ivanova, ще подейства, но трябва време, действа с натрупване магнезия.

meshko106, чудесни новини от прегледа! Избягвай кафето, ако можеш. Мен ме следеше д-р Сигридов, който още на първия преглед ми каза, че ако той е бременен не би пил кафе  :lol: и то ми се отпи.
« Отговор #745 -: Ноември 01, 2012, 13:13:46 pm »
meshko106,на мен д-р Сигридов ми каза,че мога да си пия по 1 кафе на ден,шоколад само натурален и никаква кока кола и газирани напитки.Явно си зависи от конкретната бременност.
« Отговор #746 -: Ноември 01, 2012, 13:30:30 pm »
Afrodita, ivanita, Zuzenceto стискам палци всичко да е наред!!
blue_sky не остана! Леко раждане!

Леле въпроса за кафето  :( . Възлов въпрос. Това обаче ми е единствения начин да се справям със зверското главоболие сутрин, защото кръвното ми е 98х58. Друго не ми помага да го вдигна малко и да спре главоболието, защото така ме боли главата че ми се гади от него. Моята гинеколожка ми беше казала, че по 1 на ден може, ако ми се налага.
За малко да се обидя когато Jbrul се изказа по този начин, защото в изказването си се промъкна нотка на нападки заради възрастта ми, че съм със стари разбирания и впечатления. Аз съм на 43 и се гордея с това, че искам да съм отново майка. Сина ми си хвана живота в ръце, когато го родих бях на почти 21. А сега отново ми се отваря възможност за майчинство, дори позакъсняло. За последните 2 години съм за трети път бременна, и предишните 2 бременности погиват поради хромозомни аномалии.
От друга страна наистина се радвам, че и техниката и технологиите както за асистирана репродукция (правих 1 инсеминация, което софт варианта на АРТ) така и  за оперативно раждане много са напреднали. Защото не се знае дали и на мен няма да ми се наложи секцио, времето ще покаже.
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*
« Отговор #747 -: Ноември 01, 2012, 14:00:10 pm »
Момичета, благодаря ви, но ние никак не бързаме.  8)

healthy, мисля, че просто не си разбрала правилно JBrul. Тук се радваме на всяка постигната бременност. Никой не е искал да те обиди или да коментира възрастта ти. В България дават възрастта като показател за секцио. Извън нея - не.

Лека бременност на всички!

*
« Отговор #748 -: Ноември 01, 2012, 14:13:09 pm »
healthy , аз също съм с ниско кръвно и през цялата бременност си пиех по едно кафе, някои дни и по две. Естествено по-слабичко /дълго/ кафе, с мляко. Та спокойно си пий кафето, щом нямаш изрична забрана за това от наблюдаващият бременността лекар. Има случаи, в които за конкретна бременност, по различни причини кафето не е добра идея, но той лекарят го казва това на съответната жена. Не е "забранено по принцип" кафето само защото си бременна, спокойно.

По другия въпрос. Изобщо няма защо да се обиждаш, нито е имало намек в такава посока от мен, че ти си възрастна и със стари разбирания, защото си на 43г.  8O  Пък на 43г. си жена в разцвета на силите си всъщност, та моля те - изобщо не съм имала предвид такова нещо. Извинявай, ако неправилно си ме разбрала и съм те засегнала.
Имах предвид друго. Че първото ти раждане е било преди 20 години, оттогава страшно много неща са се променили в положителна посока, но понеже досега - тези промени не са те засягали лично, ти все още за едно, или друго си имаш впечатленията отпреди 20 години. Като за секциото примерно. Това се опитах да обясня и за твое лично спокойствие и за спокойствие на другите бременни момичета тук, в случай че на някоя се наложи да ражда оперативано. Няма страшно, не се реже по "онзи начин" отдавна, оттам и възстановяването е в рамките на 24 часа т.е. след толкова максимум си напълно способна сама да се грижиш за бебето си. Преди тези 24 часа - не е невъзможно пак да се справиш сама, просто докато те пуснат упойките, докато махнат катетъра - за теб самата е неудобно да ставаш, да се тътрузиш с бебе на ръце, влачейки торбичка с урина и с още поизтръпнали крака. Друго нищо не те спира да си адекватна майка на новороденото. ;)

Пак подчертавам - давам тази информация, не в опит някого "да навивам" да ражда оперативно, а с цел ако на някого се наложи да ражда така - да знае, че не е страшно и няма да има проблем да си гледа детето без чужда помощ, заради прословутото секцио. Неизвестното е това, което плаши всички ни в крайна сметка. Когато знаеш какво и как точно се случва - вече не е толкова страшно.  :D Това е причината да пиша по въпроса, нямам друга. :wink:

Леко раждане на всички и здрави деца!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #749 -: Ноември 01, 2012, 14:18:02 pm »
Няма страшно, не се реже по "онзи начин" отдавна, оттам и възстановяването е в рамките на 24 часа т.е. след толкова максимум си напълно способна сама да се грижиш за бебето си.
Жбрул, това е в случай, че не си рязана преди 20 г. Иначе се прави операцията по стария белег, мисля.
Блу, леко, бързо и безаварийно. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #750 -: Ноември 01, 2012, 14:27:38 pm »
Няма страшно, не се реже по "онзи начин" отдавна, оттам и възстановяването е в рамките на 24 часа т.е. след толкова максимум си напълно способна сама да се грижиш за бебето си.
Жбрул, това е в случай, че не си рязана преди 20 г. Иначе се прави операцията по стария белег, мисля.
Блу, леко, бързо и безаварийно. :D

Няма такова нещо White и съм сигурна, защото колежка на майка ми роди второто си дете преди 10-ина години /сега е на 54/. Първото го е раждала пак секцио и е рязана по "онзи начин" - от гърдите до...еди къде си.  :lol: Второто бебе го вадиха така, както и при мен. Белег има само от първото секцио.

П.П. healthy е родила първото си дете по естествен път, та дори това което казваш ти да беше вярно и сега да й се наложи секцио с второто - "не е под заплаха" така да се каже да я "транжират", както е било навремето. Нейните спомени са от мъчителното възстановяване, след секцио на колежката по стая, която е раждала заедно с нея преди 20 години. И от самото начало на този разговор, аз просто се опитвам да обясня, че в днешно време - вече изобщо не стоят така нещата със секциото, както преди 20 години. Наистина се чудя толкова ли неразбираемо пиша... :?

*
« Отговор #751 -: Ноември 01, 2012, 14:38:20 pm »
Явно съвсем са напреднали хирурзите. Благодаря за инфото.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #752 -: Ноември 01, 2012, 14:39:58 pm »
Ехей!
Аз доста се успокоявам като чета какво пишете относно секциото.
Аз раждах в правителствена болница тогава, малко след "промените" (на 3 ян. 1990 г). Колежката по стая беше резната културно - долу ниско с малък срез, но за седмицата която прекарахме заедно й беше трудничко и си я болеше и трябваше да й помагам. Тогава в началните дни идваха и ни правеха тоалет, не ставахме сами да се обслужваме. Мен на следващия ден ме пратиха да си се къпя сама в банята, другото момиче си го болеше. Но както казвате и упойките са различни и всичко е различно. Което е хубаво де. На моя приятелка доктора й беше казал - "А хич да не си мислиш, че ще те оставя да раждаш нормално, за теб само секцио на тази възраст!!" А тя тогава е била на 38-39!!!!  даже не е била на 40+. И това й го казва още когато тя съвсем наскоро е заченала!!!  Ето това е непрофесионално!
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*
« Отговор #753 -: Ноември 01, 2012, 15:02:55 pm »
healthy, чудесно че се успокояваш, това ми беше и целта. Дано си родиш детето по естествен път, щом това е твоето желание, но и да се наложи друго - не се тревожи.

Хронологично. Аз раждах със спинална упойка, извадиха сина ми в 10:04ч., около 15:00ч. ми го донесоха да го гушкам, около 19:00ч. същия ден вече бях станала, ударила две обиколки на стаята и хапнах. До 36-я час бях с епидурален катетър за обезболяване, движех се свободно, никаква болка и затруднение за нищо не съм имала. След няма и 24 часа, извадиха ми катетъра, Док дойде и ми махна лепенката от разреза и ме прати да си се къпя в банята без никакво пазене за нищо. Взех си душче както го правя и у дома, облякох си съвсем цивилни дрехи - анцуг и блуза и се смъкнах пред болницата да пия капучино и да дръпна 2 цигари  :oops: /още не кърмех тогава/. Повече никакви превръзки и лепенки не са ми слагали върху разреза. След като ми махнаха епидурала, обезболяваха ме с обикновен "парацетамол" и "диклофенак" /хапове, които се пият в случай на болезнен МЦ/. Аз съм невъобразима лигла, шубе, не понасям нищо да ме боли, бая страх брах по въпроса, ами...така и не доживях да ме заболи нещо. Искаха да ме изпишат на 3-я ден, аз настоях да остана още една нощ, че нямахме готовност за взимане на бебето  :lol: На 7-я ден, у дома колежка на майка ми ми извади конеца /той е само един/, понастоящем - нямам и белег там където е рязано. Последното изненада дори мен, но е факт  8O

Та...нито за минута не ме е боляло нещо, нито съм била затруднена да се грижа за малкия още в болницата. Ако някакво подобие на болка имаше, беше за седмица след операцията - усещане като мускулна треска на корема след прекаляване с коремни преси. Откровено казано, след ударен фитнес - повече са ме боляли мускули, отколкото след секциото.  :lol:

Предполагам разбираш и защо ти писах, че инфото ти за секциото е просто остаряло. Аз не съм изключение някакво от родилите секцио момичета, а по-скоро правило.

Та... и да се наложи - бъди спокойна, няма от какво да се плашиш толкова. Права е Блу, възрастта на родилката сама по себе си в БГ се приема за показание за секцио, в други страни - не. Вече, ако освен възрастта има и други съображения лекарят - по-добре да го послушаш, аз поне - бих. Но всеки за себе си решава.

« Отговор #754 -: Ноември 01, 2012, 15:05:51 pm »
А това раждане къде се е случило (като клиника/болница)?
« Отговор #755 -: Ноември 01, 2012, 15:08:36 pm »
Jbrul, и аз да се присъединя към въпросите на healthy: Кой лекар ти прави секциото?
blue_sky, браво, завиждам на спокойствието ти  :D

*
« Отговор #756 -: Ноември 01, 2012, 15:12:50 pm »
Иванита, аз нямах проблеми при втората бременност. Ходех на работа, детето - на ясла, но през седмицата бяхме само двамата. И трябваше да сами да се справяме. И да се грижа за него, когато беше болен. После ме разболя и мен и тогава наистина ми се стъжни. Няма ли някоя баба да ти помага, докато ти спре зацапването?
И това за вдигането - вдигала съм го и то доста пъти. Понякога просто нямах избор. Майка ми каза, че все едно съм единствената бременна с малко дете. Вероятно е била права.
Да чукна на дърво зацапването спря. Аз имах такова и при първата бременност, работех си и всичко си беше ок, та сигурно затова не бях много притеснена, но все пак отидох да проверя.
И двете баби работят, едната даже гледа другия внук(5 клас) и с него едвам се справя.
Това което по принцип ме притеснява, че колкото и да е лекичък мъника(9200) в същото време е достатъчно тежък, за да може да създаде "проблем". Но няма начин. Ограничих вдиганията колкото се може, свалих столчето за хранене на най-ниската позиция, мъжът ми го сваля по стълбите, когато излизаме, ако си е тук. Иначе елате да видите как слиза непроходил фъстък по стълби  :lol: :lol: :lol: Пък на качваме по 2 наведнъж взема  :D и т.н.
Blue sky, наистина не сме нито първите нито последните с породени деца и всички
и се справят. Дано само всичко бъде наред с бебчо.

Healthy, Jbrul  говори за Селена в Пловдив. Аз също раждах там и отново мисля там. Тя много хубаво е обяснила за секциото. Точно така си е. Е аз чувствах някаква болка първия ден, но после си бях ок.
Linapoli,  и  двете ни е рязал д-р Даскалов  :D

« Отговор #757 -: Ноември 01, 2012, 15:26:37 pm »
ivanita, радвам се, че зацапването е спряло :) Сигурна съм, че ще намерите решение и ще ограничиш вдигането на фъстъка. Предполагам е голяма скица с тези стълби  :lol:
Толкова хубаво ми прозвуча разказът на Jbrul за лекото секцио, че ми се прииска да раждам при вашия лекар, но за съжаление Пловдив ни е малко далече :lol: Ще трябва да мерим добър специалист в София.

*
« Отговор #758 -: Ноември 01, 2012, 15:33:26 pm »
Тя  ivanita , вече е отговорила на въпросите за болница и лекар. Доста други мами от форума могат да потвърдят това, което сме писали, немалко сме раждалите там, вкл. раждали и по естествен път. Досега - недоволни не съм срещала.

П.П. Иванитка, да кажем за Д-р Даскалов, че ни е "срязал" напраУ не е коректно бе. Той е като "феята на скалпела" за мен  :lol: Все едно да кажем, че Микеланджело е драснал няколко скици там.. Извинете за спама, но ме налазиха приятни спомени.

linapoli, просто поразпитай момичетата от София и ще си намериш. Такова раждане се случва и в София на достатъчно места, въпрос на  предварителна информация.  :wink:

Хубав ден на всички!  :D

*
« Отговор #759 -: Ноември 01, 2012, 15:38:28 pm »
Извинявай, грешката е моя  :oops: :oops: :oops:  :lol: