0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #600 -: Октомври 26, 2012, 16:58:57 pm »
Да и при нас така се случи месец след третата инсеминация забременях спонтанно , мисля че и при Керита е така   :D Божа работа какво да кажа  :youwoman:

*
« Отговор #601 -: Октомври 26, 2012, 17:47:16 pm »
Да точно така беше и при мен!
Точно месец след неуспешната инсеминция видях двете чертички.
Решихме на есен да пробваме наново,а сега си мисля за други работи. :D

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
« Отговор #602 -: Октомври 26, 2012, 17:53:40 pm »
А сега да ви питам и друго - как да разбера "бременни" симптоми ли са, или се опитвам да се разболявам... на работа съм, а от няколко часа нещо не се чувствам добре, дали ми се гади... не знам.. ама като мине покрай мен някой, който току-що е пушил и ще повърна. Обаче имам някакви странни дискомфорти в крайниците, като на температура. И съм отпаднала. Е сега само това ми трябва да си лепна някой вирус, та знае ли се... и ми се спиииии... а трябва да поседя на работа около час още ... охх. И като не трябва да вземам никакви медикаменти... някакви "бабешки" методи ще трябва да се търсят.
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
« Отговор #603 -: Октомври 26, 2012, 18:13:06 pm »
healthy, добре дошла! Пожелавам ти лека бременност до термин и пухкаво бебе на финала. Тези симптоми са нормални за начална бременност, аз все още се чувствам много отпаднала. Мисля, че ще е така до края на първия триместър.
iva17, радвам се, че си по-добре! Все така да продължаваш и отсега ти стискам много силно палци за понеделник!

« Отговор #604 -: Октомври 26, 2012, 18:16:21 pm »
Благодаря ти linapoli!
Дано си права за симптомите!!!
Как ще се прибера и ще си легна... със засулка от вратата още  :D
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
« Отговор #605 -: Октомври 26, 2012, 18:18:31 pm »
healthy, добре дошла. Желая ти леки 9 месеца :)
И аз първите два месеца постоянно бях отпаднала. Дори постоянно имах усещането, че имам температура. Постоянно ми се спеше. Сега не е желателно да приемаш никакви медикаменти, така че може да опиташ с билков чай. На мен и до сега, когато се почувствам леко отпаднала, ми помага.

« Отговор #606 -: Октомври 26, 2012, 18:22:42 pm »
Да, zuzenceto!!! точно все едно имам температура!!! и защото знам, че не трябва НИКАКВИ медикаменти да вземам, та се попритесних, че в работата все някой се тръшне болен... То не трябва да и да се загрявам, абе нищо не трябва да се прави :-) А малко лимон в чая допуска ли се?
Благодаря!
*
« Отговор #607 -: Октомври 26, 2012, 18:26:57 pm »
Нealthy, добре дошла и лека бременност! Недей да се притесняваш прекалено много, нормално е да се чувстваш отпаднала. Аз доскоро спях като мечка през зимата.  :lol: Е, то така и така трябва повечко да полежавам.
А за разболяването - моят мъж преди известно време започна с едни кашлици и сополи, та аз се шашнах, че ще го прихвана. Започнах веднага да пия сок от лимони по няколко пъти на ден и ядях много мед. Слава богу, не успях да се разболея. Чаят също е добър вариант.
« Последна редакция: Октомври 26, 2012, 18:30:57 pm от -Теди- »
« Отговор #608 -: Октомври 26, 2012, 18:28:15 pm »
Аз пиех лимон с вода заради повръщането, така че няма проблем. За всеки случай си премери температурата и ако те притеснява се чуй с доктора.
Аз от аптеката си купувах чай против грип и ми помагаше. Относно загряването: ако не се чувстваш добре и отпаднала, и мислиш че настиваш, може да си затоплиш само стъпалата в топла вода и сол. На мен през зимата винаги ми е помагало :)

П.П. относно температурата - моето джипи, а и АГ-то, са ми казвали, че до 37,4-37,5 е нормална. Не знам дали наистина е така?

« Отговор #609 -: Октомври 26, 2012, 18:29:39 pm »
Благодаря! Ще последвам съветите ви !!! :bighug:
*
« Отговор #610 -: Октомври 26, 2012, 18:31:34 pm »
Успех, дано не се разболяваш все пак.  :goodluck:
« Отговор #611 -: Октомври 26, 2012, 18:41:43 pm »
healthy , още веднъж стиснати палци от мен! Аз в началото пиех чай от джинджифил и лимон против гаденето. Лимона няма да ти навреди, напротив - нали в него има витамин С, по-логично е да ти помогне. А иначе би могло да пиеш парацетамол, но да не прекаляваш с него и само в случай, че наистина се разболяваш - т.е. температура, втрисане. По-добре би било да наблегнеш на плодовете и зеленчуците при хранене, за да си доставиш необходимите витамини и да може организма ти сам да се справи с вирусите. Мен ме беше хванал тоя вирус с повръщането, но ме държа само един ден и се оправи с пиене на вода с лимони. Нормално е да си отпаднала в началото - организма ти се нагажда към промяната, като минат първите три месеца ще се почувстваш по-добре. А като стигнеш до моето положение сигурно пак ще се чувстваш изморена и отпаднала. Сега има моменти, когато направо задремвам на стола в офиса. :) Ще ме изтраят още две седмици, какво да се прави....

« Отговор #612 -: Октомври 26, 2012, 18:59:16 pm »
healthy, леката температура е нормална при бременност. И аз чувствах, че я имам в 4-6та седмица. Вече не. Но както zuzenceto ти е писала - нормална е до 37,5 максимум. СЛед това трябва да се вземат мерки. Много чайове, но внимавай, че някой билки не са подходящи по време на бременност. Аз пия чай букет, чай мента и чай от мащерка. С мед и лимон е страхотно лекарство!

« Отговор #613 -: Октомври 26, 2012, 19:23:28 pm »
healthy,не го мисли, аз изкарах вирус точно седмицата като си разбрах резултата- слава богу нямах температура-37,3 ми беше,но това е нормално, но бях с тежка настинка,гадене и разстройство.За щастие нямаше последствия,само не спах 3-4 нощи от запушен нос,че не може никакви капки.Но след като се обадих на 2 лекаря и питах в аптеката, ми разрешиха осцилококциум и коризалия, и отмина.Ама не бързай сега да ги пиеш :),казвам само информативно, иначе и до днес съм си отпаднала и преди 304 дни ми започна и симптома със спането-навсякъде по всяко време ;)
А гаденето лекувам с айрян.Друго не ми помага,от лимон ми се гади още повече вече,а така го обичах :(
« Отговор #614 -: Октомври 26, 2012, 21:00:47 pm »
Момичета,моя приятелка не може да си изчисли точно термина,защото не знае датата на последния цикъл,трансфера и е бил на 5 март.Единия лекар и казва 18 ноември,а другия 26.Тя е с тежка астма,ще ражда секцио и е много важно да се направи навреме.Благодаря предварително от нейно име:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #615 -: Октомври 26, 2012, 21:10:42 pm »
Не знам колко пъти трябва да се напише - поне милион пъти е коментирано вече, но хайде пак :wink:

Когато се изчислява термина при бременност след ин витро, НЕ се гледа датата на последния цикъл, а просто от пункцията връщаш 2 седмици назад и така се получава датата, от която трябва да се смята термина (един вид 1-ви ден от цикъла)

Така че не е важно трансфера кога е бил - а датата на пункцията, по обясними причини.

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #616 -: Октомври 26, 2012, 21:17:27 pm »
Tedi, и аз си го смятам като деня на пункцията вадя 14 дни, но ето и един сайт http://www.ivf.ca/  , в който има няколко калкулатора, вкл. и изчисляване спрямо датата на трансфера ( в зависимост дали е бил на 3-и или 5-и ден).
« Последна редакция: Октомври 26, 2012, 21:41:47 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #617 -: Октомври 26, 2012, 21:22:19 pm »
Пункцията е била на 2 март.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #618 -: Октомври 26, 2012, 21:40:52 pm »
Теди, при пункция на 2 март според калкулатора излиза, че е на 23 ноември. За ПРМ трябва да се приеме 16 февруари. Ето ти линк към самия калкулатор.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=809&Itemid=77

И моят термин е изчислен на базата на датата на пункцията, защото ми удължиха блокажа преди да почна стимулацията, че да мога да им се вместя в графика.  :x А можех да се бода 6 дена по-малко с декапептил ...

« Отговор #619 -: Октомври 26, 2012, 21:49:59 pm »
Деси,при нея е сложна работа тя е с донорска яйцеклетка,цикъл няма с ИЯР е.Нещо много се е притеснила да не започне да ражда,че секциото ще е в друг град и докато се придвижи си иска време.Благодаря ти за помоща,както винаги си много отзивчива и мила  :bighug: :bighug: