0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #360 -: Октомври 03, 2012, 20:22:18 pm »
Sinli - Добре дошла, спокойна бременност!
Теди то и аз си лежа вкъщи повече от месец - свиква се,важна е крайната цел! :)

В петък отивам при д-р Белчева и после в Майчин дом за ранен БХС.
Краси

*
« Отговор #361 -: Октомври 04, 2012, 08:55:24 am »
Краси, ти при д-р Белчева ли ще правиш ехографската част от скрининга?
*
« Отговор #362 -: Октомври 04, 2012, 10:37:05 am »
Здравейте момичета,
Много се вълнувам, че пиша в тази тема :oops: А сега да се похваля - преди няколко дена видях двете чертички, за които мечтаех от близо година. :bfp:
Искам да ви попитам, дали е нормално да нямам никакви симптоми, освен бодежи ниско долу подобли на ПМС /по календара на зачатие съм 4г.с. и 4 дни/? Забелязах, че почти при всички бременни има напрежение, чувствителност или болки в гърдите, а при мен - нищо!
Все още ми е много рано за преглед и се притеснвам, дали е нормално да нямам симптоми?  :ask:
« Отговор #363 -: Октомври 04, 2012, 10:48:06 am »
Да,Теди с д-р Белчева се разбрахме при нея да направя ехографската част.Мисля до като ми се изчисти хиперстимулация да си ходя при тях, след това съм си харесала една лекарка за раждането. Утре ще ти разажа как е минало.

Andi_s не се вглежда и не търси симптоми.При всеки е различно изчакайте още седмица и отивай на лекар! Пожелавам ти успех и прекрасна лека бременност!
Краси

*
« Отговор #364 -: Октомври 04, 2012, 11:01:09 am »
Здравейте момичета,
Много се вълнувам, че пиша в тази тема :oops: А сега да се похваля - преди няколко дена видях двете чертички, за които мечтаех от близо година. :bfp:
Искам да ви попитам, дали е нормално да нямам никакви симптоми, освен бодежи ниско долу подобли на ПМС /по календара на зачатие съм 4г.с. и 4 дни/? Забелязах, че почти при всички бременни има напрежение, чувствителност или болки в гърдите, а при мен - нищо!
Все още ми е много рано за преглед и се притеснвам, дали е нормално да нямам симптоми?  :ask:

Честито! Недей да търсиш симптоми, аз също доскоро нямах никакви, чак се чудех дали е истина.  :D Отпусни се. Лека бременност.

Краси, ще чакам инфо от теб. Успех утре.
« Отговор #365 -: Октомври 04, 2012, 14:06:50 pm »
Добре дошли на новите мамчета с пожелание за леки девет месеца и един пухкав финал :)

Анди, не се притеснявай. И аз в началото нямах симтоми, дори и гърдите не ме боляха - по-скоро бяха леко подути. При мен точицата се видя много рано. По календара в зачатие ми изсляваше 5-та седмица и 1 ден, но тъй като съм била с по-късна овулация реално бях в 4-та седмица и 2 дни.

Днес вече съм си в къщи след четири дневен престой в болница. Вече всичко е наред и съм по-спокойна. Сега ще си почивам още повече и от преди :)
Вчера бях на първия скрининг и всичко е наред :) Бебчо расте, ли расте. АГ-то каза, че 100% сме със сини гащи  :D Сега само остава да излезе и резултата от кръвния БХС и всичко да бъде наред.

« Отговор #366 -: Октомври 04, 2012, 15:25:34 pm »
Suzie чудесни новини!

Дали и ние ще разберен какво ще бъде нашето мече утре???
Краси

*
« Отговор #367 -: Октомври 04, 2012, 15:26:03 pm »
Благодаря за топлото посрещане и бързите отговори, сега съм по-добре  :bighug:
« Отговор #368 -: Октомври 04, 2012, 15:44:07 pm »
Suzie чудесни новини!

Мисля, че да. Докато бях в болница се запознах с друга мама, на която тъкмо и бяха казали, пола на бебчето, а тя бе в 11сед и 2 или 3 дни.

Скоро и ти да се похвалиш :D

*
« Отговор #369 -: Октомври 04, 2012, 16:37:39 pm »
Suzie чудесни новини!

Мисля, че да. Докато бях в болница се запознах с друга мама, на която тъкмо и бяха казали, пола на бебчето, а тя бе в 11сед и 2 или 3 дни.

Скоро и ти да се похвалиш :D

Да не ви разочаровам, но при сина ми ни казаха в 17 седмица, а за момата трябваше да почакаме до 20 г.с. Момченцата се виждат по-рано.  :)

« Отговор #370 -: Октомври 04, 2012, 17:23:51 pm »
Suzie чудесни новини!

Всичко зависи от разположението на бебето в момента на прегледа, от качеството на апарата и най-вече от способностите на лекаря. При мен сега още в 10 седмица предположиха пола. В 15 го потвърдиха със сигурност и на последната фетална морфология миналата седмица пак така.
<br />[link=http:
*
« Отговор #371 -: Октомври 04, 2012, 17:26:48 pm »
При нас в 13 седмица по някакъв си хълм или нещо подобно намекнаха че ще е момче, След 3 седмици вече казаха 100% мъж. Ясно се виждало, макар че аз не видях нищо  :)
« Отговор #372 -: Октомври 04, 2012, 18:15:34 pm »
Милички днес бях на лекар и да се похваля......бебчо е около 20см.(което ми се струва малко ако чета това което пише в интернет и в книгите) и тежи цели 900гр. плюс минус 100гр.така каза докторката.Всичко си му е наред,редовно ме буди вечер и рано сутрин докато на мама и се спи ама трябва да свиквам.А и да кажа още.нещо от вчера забелязах че вече имам коластра или нещо такова.нормално ли е за тези седмици от бременността в предвид че ще ми е второ дете?може ли да попитам някои мами които вече са родили второ дете:ако при първото не съм имала много кърма значи ли че и при второто няма да имам много?много искам да мога да го кърмя повече от баткото.
« Отговор #373 -: Октомври 04, 2012, 18:24:33 pm »
Suzie чудесни новини!

Всичко зависи от разположението на бебето в момента на прегледа, от качеството на апарата и най-вече от способностите на лекаря. При мен сега още в 10 седмица предположиха пола. В 15 го потвърдиха със сигурност и на последната фетална морфология миналата седмица пак така.

Абсолютно съм съгласна с теб, че техниката също е от голямо значение, както и положението на бебока :) При всеки е различно.

*
« Отговор #374 -: Октомври 04, 2012, 18:55:10 pm »

И вие ще си имате мече значи. Ставаме две. :D
« Отговор #375 -: Октомври 04, 2012, 21:02:36 pm »
Момичета, да не ви разочаровам, но аз и досега не знам какво е бебето ни. Не че не са ме гледали с добра техника, но просто заема пози, при които е невъзможно да се каже със сигурност какво ще е. Понякога се ядосвам и ми се иска по-скоро да разбера вече какво ще бъде, но после си казвам каквото и да е само да е живо и здраво.
Започнах да пазарувам вече някои дрешки за бебчо и все гледам да са неутрални цветове, а пък и то не е от голямо значение дали ще облека момче с червено или момиче със синьо, но все пак се съобразявам.
« Последна редакция: Октомври 04, 2012, 21:04:35 pm от tanita68 »

*
« Отговор #376 -: Октомври 04, 2012, 23:02:56 pm »
Днес бях на лекар. Девойката продължава да си е все така лекичка, но расте и е в граници, така че за момента нямам причина да се притеснявам. Сега тежи едва 2200 гр, но има още време до термин.
Гледам, че хората са си стегнали багажа за болницата, а аз съвсем съм изключила, че и такова нещо имаше. Голям съм заплес!  :lol:
По въпроса със синузита - след като си намерих личен лекар, който ми даде растителни капсули, дори и акупунктура ми направи, и добави, че ако до два-три дена не се почувствам по-добре, да почвам аб. Е, не се почувствах. След 2 дена аб започва да ми просветва. Ако мога и да спя човешки, ще съм много доволна, че напоследък не ми се е случвало.  
За пола мога само да кажа, че различни лекари са ме гледали и дори да са видяли нещо, предпочитат да се застраховат, като отговорят, че е рано. На всички, научили пола - приятно пазаруване!
« Последна редакция: Октомври 04, 2012, 23:05:17 pm от blue_sky »

« Отговор #377 -: Октомври 05, 2012, 10:23:59 am »
valentina todorova, аз също чакам второ дете и според мен освен чисто физиологически (някои майки наистина нямат кърма), много зависи и как ще подхванеш цялата история с кърменето. аз не съм имала коластра по време на първата бременност, но имах много кърма след като родих. тогава, преди 8 години, тъкмо се появи форумът на бг-мама за кърменето и страшно ми помогна да се "опълча" срещу неговата педиатърка, която предполагаше недохранване, недостиг на кърма и т.н. кърмих до година и 3 м. как ще е сега-не знам.
според мен няма правила как ще е втория път, въпроса е да се информираме как да го подобрим, ако не е добре. съседката ми не кърми първото дете, защото нямаше или и казаха, че няма достатъчно кърма. с второто се амбицира и макар явно кърмата наистина да не е била много, момичето кърми до 7 месец след като полагаше усилия да я стимулира, изчете много, стара се и нещата влязоха в релси.
*
« Отговор #378 -: Октомври 05, 2012, 10:52:01 am »
Блу, то не останало  :D
Туй с теглото да не те притеснява, точно на твоите седмици на мен ми казаха, че са около 2400гр, а 4 дни по-късно като родих единия беше 3050, а другия 2850гр. Колкото повече расте бебето, толкова по-голяма е вероятността за грешка.
Ох, а за пола като се сетя  :lol: То аз може ли да не съм във филми винаги  :lol: До края на седмия месец трима лекари бяха видяли, че нося момче и момиче, дори на снимка от фетална се виждат 3 чертички. Дани излезе мошенник от малък   :lol: Отидох да се уговарям за раждането и доктора ми казва: "2 момчета чакаме нали", викам му докторе търси, трябва да има и женско вътре. Той гледа, гледа и казва "Няма трето, само 2 момчета са"  :lol: Добре, че съм си имала едно странно усещане и единственото розово нещо, което бях купила преди това беше едно одеалце и то с уговорката да го сменя.
*
« Отговор #379 -: Октомври 05, 2012, 10:57:44 am »
При нас си мисля, че няма да има изненада с пола - и ултразвукът и ДНК анализът показват момче :D

La vita è bella